Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - CDC : Δύο φορές περισσότερες πιθανότητες οι ανεμβολίαστοι να επαναμολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό

ΗΠΑ - CDC : Δύο φορές περισσότερες πιθανότητες οι ανεμβολίαστοι να επαναμολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό
Oι ανεμβολίαστοι είχαν 2,34 φορές περισσότερες πιθανότητες να επαναμολυνθούν σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Δύο φορές περισσότερες πιθανότητες έχουν οι ανεμβολίαστοι να επαναμολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό σε σχέση με τους πλήρως εμβολιασμένους, όπως έδειξε μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 6/8 από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τη βασική ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, τα συμπεράσματα της μελέτης οδηγούν στο να επισημανθεί ότι «όλοι όσοι μπορούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19, ανεξαρτήτως αν έχουν μολυνθεί στο παρελθόν από τον ιό SARS- CoV-2, θα πρέπει να το πράξουν».

Η μελέτη

Η μελέτη των CDC βασίστηκε σε 246 κατοίκους του Κεντάκι, οι οποίοι επαναμολύνθηκαν από τον ιό κατά το διάστημα μεταξύ του Μαΐου και του Ιουνίου 2021, ενώ για πρώτη φορά είχαν μολυνθεί το 2020.
Αυτούς τους συνέκριναν με 492 ανθρώπους που επιλέχθηκαν βάσει του φύλου τους, της ηλικίας τους και της ημερομηνίας που μολύνθηκαν.
Όπως έδειξαν τα ευρήματα της μελέτης, οι ανεμβολίαστοι είχαν 2,34 φορές περισσότερες πιθανότητες να επαναμολυνθούν σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πόσο ακριβώς διαρκεί η ανοσία που αποκτά κάποιος που μολύνεται από την covid-19 και που, όπως αναφέρεται στη μελέτη, αυτή ενδέχεται να αλλάζει και με την εμφάνιση νέων παραλλαγμένων στελεχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης