Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Έλαβε την πρώτη άδεια για τη λειτουργία χρηματιστηριακής στην Κίνα

JPMorgan: Έλαβε την πρώτη άδεια για τη λειτουργία χρηματιστηριακής στην Κίνα
Αδεια να λειτουργήσει την πρώτη ξένη χρηματιστηριακή εταιρεία στην Κίνα έλαβε σήμερα από τις αρμόδιες εγχώριες εποπτικές αρχές η αμερικανική JPMorgan, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
Πρόκειται για μια κίνηση που παραπέμπει σε ένα αργό, αλλά ενθαρρυντικό σημάδι ανοίγματος της αγοράς της κινεζικής αγοράς, όπως ζητούν εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί -και όχι μόνο- από το Πεκίνο.

Ρυθμιστικές αρχές

Την είδηση αποκάλυψε η ίδια η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η οποία σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως η China Securities Regulatory Commission (CSRC), ήτοι η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς της χώρας ενέκρινε τη δραστηριοποίηση της J.P. Morgan Securities (China).
Πρόκειται για μια εξέλιξη που χαιρετίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο James Dimon, ο οποίος επεσήμανε πως η είσοδος στην Κίνα συνιστά «μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στον κόσμο».

Η BlackRock

Τον περασμένο Ιούνιο, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, η BlackRock είχε ανοίξει το δρόμο όταν έγινε η πρώτη αμερικανική που έλαβε έγκριση για να λειτουργήσει ένα πλήρως κινεζικό fund αμοιβαίων κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης