Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Παράταση των περιοριστικών μέτρων για δύο εβδομάδες – Πάνω από νέα 1.700 κρούσματα σε 24 ώρες

Νότια Κορέα: Παράταση των περιοριστικών μέτρων  για δύο εβδομάδες – Πάνω από νέα 1.700 κρούσματα σε 24 ώρες
Διπλασιάστηκε σε τρεις εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση

Παράταση για ακόμη δύο εβδομάδες των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Kim Bu-kyum, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με βαριές μορφές της COVID-19 στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαραίτητη την παράταση των περιορισμών για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια τα σχολεία σε δύο εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προέβη σε αυστηρότερους περιορισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς πλησιάζει και η κορύφωση της περιόδου των διακοπών.
Έτσι, στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ και στα περίχωρά της απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων μετά τις 18:00, ενώ στην υπόλοιπη χώρα απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων.
Πάντως, ειδικοί κρίνουν απαραίτητη τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, καθώς διπλασιάστηκε σε τρεις εβδομάδες ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μολύνονται κυρίως νεότεροι πολιτών δεν έχουν εμβολιαστεί και η πρόοδος της εκστρατείας ανοσοποίησης κινείται με αργούς ρυθμούς.
Πλέον, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση έχει φθάσει τους 376, αν και ο δείκτης θνητότητας παραμένει χαμηλός (στο 1,02%).

Το τελευταίο 24ωρο

Σε 1.704 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 και 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).
Συνολικά από την αρχή της πανδημίας κατέληξαν 2.113 άτομα επί συνόλου 207.406 μολύνσεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι από τις 26 Φεβρουαρίου έως σήμερα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19 συνολικά 19,95 εκατομμύρια άνθρωποι (ήτοι το 40% του πληθυσμού) και πλήρως έχουν εμβολιαστεί περίπου 7,52 εκατ. (το 14,7%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης