Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρές απώλειες για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.807,7 δολ/ουγγιά

tags :
Μικρές απώλειες για τον χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.807,7 δολ/ουγγιά
Μικρές απώλειες για τον χρυσό με πίεση από τα ομόλογα

Με μικρή πτώση έκλεισε σήμερα 5/8 ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να δέχεται πιέσεις από την άνοδο της απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ με το 10ετές να σκαρφαλώνει στο 1,214% και να απομακρύνεται από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της Τετάρτης στο 1,1255%.
Το ενδιαφέρον των traders στράφηκε και στα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ και τα οποία έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 14.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 385.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 384.000.
Παράλληλα, βρίσκονται εν αναμονή της κρίσιμης έκθεσης για την απασχόληση που θα δημοσιοποιηθεί αύριο και η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.
Οι αναλυτές περιμένουν η έκθεση να δείξει ότι τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν περίπου 845.000 θέσεις εργασίας, με τον δείκτη ανεργίας να υποχωρεί στο 5,7% από 5,9%.
Ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Richard Clarida εκτίμησε πρόσφατα ότι η αγορά εργασίας ενδεχομένως να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που να επιτρέπει να ξεκινήσει η σταδιακά αύξηση των επιτοκίων από το τέλος του 2022.
Επιπλέον, το αμερικανικό δολάριο σημείωσε μικρή πτώση της τάξης του 0,1% σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar και παρουσιάζει σταθερή έως ελαφρώς ανοδική εικόνα στην εβδομάδα μέχρι στιγμής.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε -0,37%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.807,7 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης