Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φωτιές στη Μεσσηνία: Διευρύνεται το πύρινο μέτωπο σε Μουζάκι και Άνθεια

Φωτιές στη Μεσσηνία: Διευρύνεται το πύρινο μέτωπο σε Μουζάκι και Άνθεια

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της κεντρικής Μεσσηνίας, απειλεί το χωριό Βλαχόπουλο, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης

Σχετικά Άρθρα

«Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια» τη Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.
Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».

Η εξέλιξη των μετώπων

Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».
Παράλληλα η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή της κεντρική Μεσσηνίας, πλέον απειλεί το χωριό Βλαχόπουλο, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης.
Μεγάλη εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή κοντά στη Μηλιά του Δήμου Δυτικής Μάνης και καίει δασική έκταση, σύμφωνα με το MessiniaLive.

Το δάσος της Βασιλικής

Σύμφωνα με πληροφορίες δυστυχώς καίγεται τμήμα από το προστατευόμενο δάσος της Βασιλικής.
Η περιοχή που έχει επεκταθεί η φωτιά λέγεται Καβαλάρης.
Το θέμα είναι ότι η φωτιά είναι μεγάλη και οι καπνοί φαίνονται ακόμα και από την Καρδαμύλη.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και η ΓΑΙΑ εθελοντές Μάνης, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει συνδράμει κανένα εναέριο μέσο…
Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώνεται γρήγορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης