Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Χιλιάδες άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες στη Ντεράα

tags :
Συρία: Χιλιάδες άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες στη Ντεράα

Οι μάχες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας έχουν στοιχίσει, σε διάστημα μίας εβδομάδας, τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους

Σχετικά Άρθρα
Οι πρόσφατες μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ενόπλων οργανώσεων στην επαρχία Ντεράα είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό 18.000 αμάχων από τον Ιούλιο, ανέφερε ο ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Λίκνο της εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης του Assad το 2011, η Ντεράα βρέθηκε αντιμέτωπη στα τέλη Ιουλίου με τις σφοδρότερες μάχες από την επανάκτησή της από τις κυβερνητικές δυνάμεις πριν από τρία χρόνια.
Οι μάχες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας έχουν στοιχίσει, σε διάστημα μίας εβδομάδας, τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους.
«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάγκασε τουλάχιστον 18.000 αμάχους να εγκαταλείψουν τη Ντεράα αλ Μπάλαντ από τις 28 Ιουλίου, πολλοί προς την πόλη Ντεράα και σε γειτονικούς τομείς», δήλωσε η M. Bachellete, η Ύπατη Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε σχολεία», στο τμήμα της πόλης που βρίσκεται υπό τον κυβερνητικό έλεγχο, συμπλήρωσε η ίδια, σε ένα δελτίο τύπου.
Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε εξέλιξη, με ρωσική μεσολάβηση κι ότι η σφοδρότητα των μαχών μειώθηκε σημαντικά.
«Πρέπει να πετύχουμε μια άμεση κατάπαυση του πυρός για να αμβλύνουμε τα βάσανα των αμάχων στη Ντεράα», είπε η Bachellete.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης