Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Πράσινο φως» για επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού Covid-19

Ιταλία: «Πράσινο φως» για επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού Covid-19

«Πάσο» για την είδοσο σε εσωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων καθώς και σε πολιτιστικά κέντρα, γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφους

Σχετικά Άρθρα

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021 η κυβέρνηση του Mario Draghi θα συνεδριάσει για τελευταία φορά πριν από τις θερινές διακοπές.
Κύριος στόχος του υπουργικού συμβουλίου είναι να εγκρίνει την επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
Στην Ιταλία έχει ήδη αποφασιστεί ότι όλοι οι πολίτες άνω των δώδεκα ετών, από τις 6 του μηνός, θα πρέπει να διαθέτουν πράσινη κάρτα (η οποία εκδίδεται μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης εμβολίου) για να μπορούν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους καφέ και εστιατορίων και να εισέρχονται σε πολιτιστικά κέντρα, γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφους.

Δημόσιο και εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αύριο η κυβέρνηση Draghi είναι πολύ πιθανό να αποφασίσει την επέκταση του «πάσου» στο διοικητικό προσωπικό και στους δασκάλους και καθηγητές των ιταλικών σχολείων.
Ως εναλλακτική, μπορεί να ζητηθεί η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ κατά του κορβνοϊού, κάθε δυο ημέρες.
Η ειδική επιτροπή για την εφαρμογή της εμβολιαστικής εκστρατείας στο μεταξύ, ζήτησε από όλες τις ιταλικές περιφέρειες να ενημερώσουν λεπτομερώς, μέχρι τις 20 Αυγούστου, πόσοι εκπαιδευτικοί θα έχουν εμβολιαστεί.

Τρένα και αεροπλάνα

Οι περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, έως τώρα είναι η Καλαβρία, η Σαρδηνία, η Σικελία και η ευρύτερη περιοχή της Γένοβας. Πανιταλικά, το ποσοστό των καθηγητών και δασκάλων που έχουν εμβολιαστεί ξεπερνά, πάντως, το 85%
Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αύριο θα αποφασιστεί και η υποχρεωτική χρήση του πάσου για την επιβίβαση σε υπεραστικά τρένα και αεροπλάνα, αλλά μόνον από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης