Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αρχισυντάκτης της κορυφαίας εφημερίδας Bild ζήτησε συγγνώμη για την διασπορά φόβου με αφορμή τον covid, από τα ΜΜΕ

Ο αρχισυντάκτης της κορυφαίας εφημερίδας Bild ζήτησε συγγνώμη για την διασπορά φόβου με αφορμή τον covid, από τα ΜΜΕ
Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά... «αυτό που δεν έκαναν οι κυβερνήσεις»
Σχετικά Άρθρα
Με αρκετή δόση ειλικρίνειας ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας Bild, Julian Reichelt παραδέχτηκε ενώπιον του κοινού την υπερβολή με την οποία χειρίστηκαν τα ΜΜΕ την πανδημία του κορωνοϊού, προκαλώντας ακόμη και αυτοκτονίες λόγω του φόβου που προκλήθηκε.
Ο αρχισυντάκτης ζήτησε μάλιστα συγγνώμη και δη απέναντι στα παιδιά που έχουν τρομοκρατηθεί από την επικίνδυνη κάλυψη από τα ΜΜΕ που έχει προκαλέσει παιδική κατάθλιψη και αυτοκτονίες παγκοσμίως

«Στα εκατομμύρια παιδιά σε αυτήν τη χώρα για τα οποία είναι υπεύθυνη η κοινωνία μας, θέλω να εκφράσω εδώ αυτό που δεν τολμά να σας πει ούτε η κυβέρνησή μας ούτε η καγκελάριος μας. Σας ζητάμε να μας συγχωρήσετε » , είπε.
«Συγχωρήστε μας για αυτήν την πολιτική που, για ενάμιση χρόνο, σας έκανε θύματα βίας, παραμέλησης, απομόνωσης και μοναξιάς».
«Πείσαμε τα παιδιά μας ότι επρόκειτο να σκοτώσουν τη γιαγιά τους, αν τολμούσαν να γίνουν αυτό που είναι, παιδιά. Aν συναντούσαν απλώς τους φίλους τους. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά» είπε μεταξύ άλλων ο Reichelt.
«Όταν ένα κράτος κλέβει τα δικαιώματα ενός παιδιού, πρέπει να αποδείξει ότι με αυτόν τον τρόπο το προστατεύει από συγκεκριμένο και επικείμενο κίνδυνο. Αυτή η απόδειξη δεν προσκομίστηκε ποτέ. Έχει αντικατασταθεί από την προπαγάνδα που παρουσιάζει το παιδί ως φορέα της πανδημίας».
Ο δημοσιογράφος κάλεσε τέλος τις αρχές να ανοίξουν σχολεία και αθλητικές αίθουσες αντί για εκλογικά κέντρα, προειδοποιώντας ότι όσοι επέβαλαν βάναυση μέτρα αποκλεισμού «θα έχουν στη συνείδησή τους και θα αφήσουν στα βιβλία της ιστορίας, πλήθος αθώων ψυχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης