Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ): Το σχέδιο Biden για να παραμείνουν οι ΗΠΑ οικονομική υπερδύναμη - Η σημασία των επενδύσεων στις υποδομές

Yellen (ΥΠΟΙΚ): Το σχέδιο Biden για να παραμείνουν οι ΗΠΑ οικονομική υπερδύναμη  - Η σημασία των επενδύσεων στις υποδομές
Δεν είναι δεδομένη η θέση των ΗΠΑ στον κόσμο θα αναφέρει σε ομιλία της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen καθώς επιχειρεί να αυξήσει τη δημόσια υποστήριξη στονομοσχέδιο για τις επενδύσεις στις υποδομές
Σχετικά Άρθρα

Η υιοθέτηση της οικονομικής ατζέντας του προέδρου Biden είναι κρίσιμη ώστε να διατηρηθουν η ΗΠΑ παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη, αναμένεται να υποστηρίζει σε ομιλία της η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen σε ομιλία της, αποσπάσματα της οποίας επικαλείται δημοσίευμα του CNΒC, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.
Ο Yellen θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Ατλάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας του Λευκού Οίκου να αυξήσει τη δημόσια υποστήριξη στο πρόγραμμα για επενδυσεις στις δημόσιες υποδομές ύψους τρισ. ευρώ και το ακόμη ευρύτερο σχέδιο δημοσιονομικών δαπάνων των Δημοκρατικών ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να διορθώσουμε…

«Έχουμε συνηθίσει την Αμερική ως την κυρίαρχη οικονομική δύναμη στον κόσμο.
Δεν είμαστε προορισμένοι να μείνουμε για πάντα σε αυτή τη θέση, αλλά με αυτές τις επενδύσεις (σ.σ. στις υποδομές), πιστεύω ότι θα το επιτύχουμε», επισημαίνει η Yellen.
«Έχουμε τώρα την ευκαιρία να επιδιορθώσουμε τα σαθρά θεμέλια της οικονομίας μας, και πάνω από αυτό, να χτίσουμε κάτι πιο δίκαιο και ισχυρότερο από αυτό που προηγήθηκε».

Διαπραγματεύσεις στο Κογρέσο

Τα σχόλιά της έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κογκρέσο.
Η Γερουσία παζαρεύει τις τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τις υποδομές, ενώ οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να διατηρηθεί ενιαυτό μέτωπο γύρω από το ευρύτερο πακέτο δαπανών. Ο Yellen θα παροτρύνει τους νομοθέτες να μην χάσουν την πίστη τους στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι η ταχεια  ανάκαμψη  της οικονομίας «δεν είναι δεδομένη».

Αποφάσεις

Αντ 'αυτού, πιστώνει την ταχεία ανάκαμψη από την ύφεση ως το άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης Biden.
Τα μακροπρόθεσμα προβλήματα - η μείωση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, η πόλωση των μισθών, η κλιματική αλλαγή - είναι επίσης σημαντικά ζητήματα τα οποία χρήζουν αποφάσεων, είπε, όχι αναπόφευκτα αποτελέσματα», είπε η Yellen.

Σημείο καμπής για τη Yellen

Η πλήρης υπεράσπιση της ατζέντας του Biden σηματοδοτεί ένα ακόμη σημείο καμπής στη μακρά καριέρα της Yellen.
Αν και υπηρέτησε δύο χρόνια ως επικεφαλής οικονομολόγος στον πρόεδρο Bill Clinton στα τέλη της δεκαετίας του '90, ο περισσότερος χρόνος της στην Ουάσιγκτον έχει περάσει μελετώντας αποφεύγοντας την πολιτική πολιτική ενώ ήταν στην Federal Reserve - πρώτα ως αντιπρόεδρος και στη συνέχεια ως πρόεδρος.
Από τότε που έγινε γραμματέας Οικονομικών, ενημέρωνε τακτικά τους Δημοκρατικούς νομοθέτες και μάλιστα είχε διαφωνήσει με τους Ρεπουμπλικάνους.
Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Yellen ήταν να εξασφαλίσει παγκόσμια συναίνεση για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή φορολόγησης και να πείσει άλλες χώρες να σταματήσουν να στοχεύουν τους τεχνολογικούς «γίγαντες» των ΗΠΑ.

Το πακέτο μέτρων

Η Yellen δήλωσε ότι ελπίζει ότι μέρος των κανονισμών για τη διεθνή φορολόγηση των εταιρειών θα συμπεριληφθεί στο πακέτο των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που σκοπεύουν να περάσουν οι Δημοκρατικοί χωρίς τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας για να νομοθετηθεί το μέτρο.
Η ομιλία της την Τετάρτη υπογραμμίζει επίσης άλλες προτεραιότητες σε αυτό το πακέτο: φορολογικές εκπτώσεις για παιδιά, προσιτή στέγαση, προσβάσιμη παιδική φροντίδα και χαμηλότερες τιμές συνταγογραφούμενων φαρμάκων .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης