Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V: Καλά σημάδια για τη διαδικασία έγκρισης από τον EMA

Sputnik V: Καλά σημάδια για τη διαδικασία έγκρισης από τον EMA
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει το Sputnik V από τις 4 Μαρτίου
Η διαδικασία έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας κατά του COVID-19 προχωρά με θετικό και επαγγελματικό τρόπο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
«Η διαδικασία έγκρισης για το εμβόλιο Sputnik V στον EMA προχωρά με θετικό και επαγγελματικό τρόπο. Όλα τα δεδομένα για τις κλινικές δοκιμές του Sputnik V παρασχέθηκαν ως μέρος μιας καλής κλινικής επιθεώρησης. Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της επιθεώρησης, μια θετικό απάντηση ελήφθη από τον EMA» ανέφερε το RDIF σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι στο Telegram του εμβολίου Sputnik V.
Το RDIF εξέφρασε τη λύπη του για τους «πολιτικοποιημένους» ισχυρισμούς των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την έλλειψη πληροφοριών για το εμβόλιο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει το Sputnik V από τις 4 Μαρτίου.
Ωστόσο, αρκετές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του χωρίς να περιμένουν άδεια από τον EMA.

Το Sputnik V έχει πλέον εγκριθεί σε 67 χώρες με συνολικό πληθυσμό άνω των 3,4 δισεκατομμυρίων.
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 97,6% βάσει ανάλυσης δεδομένων 3,8 εκατομμυρίων εμβολιασμένων Ρώσων, ποσοστό υψηλότερο από τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από το ιατρικό περιοδικό The Lancet (91,6%).
Χθες πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε τα πιστοποιητικά εμβολίου κατά του κορωνοϊού που βγήκαν στο Σαν Μαρίνο, το οποίο έχει εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης