Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Fed Νέας Υόρκης: «Έκρηξη» στα στεγαστικά δάνεια και στη χρήση πιστωτικών καρτών το β' τρίμηνο 2021

ΗΠΑ – Fed Νέας Υόρκης: «Έκρηξη» στα στεγαστικά δάνεια και στη χρήση πιστωτικών καρτών το β'  τρίμηνο 2021

Το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 313 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο στα 14,96 τρισεκατομμύρια δολάρια

Οι Αμερικανοί πολίτες φαίνεται να επιστρέφουν στην κανονικότητά τους καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας αναθέρμανε το ενδιαφέρον τους για δάνεια, ενώ ανέκαμψε και εκ νέου η χρήση πιστωτικών καρτών το δεύτερο τρίμηνο τους έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Η κτηματαγορά στις ΗΠΑ έχει πάρει… φωτιά με πολλούς Αμερικανούς να μην μπορούν να καλύψουν το κόστος για την κατοικία (δάνειο ή ενοίκιο) καθώς στηρίζονται ακόμη στις σχετικές ενισχύσεις που δόθηκαν.
Την ίδια ώρα, οι πληθωριστικές πιέσεις εντείνονται με αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, τις ενέργειας, καθώς και των τροφίμων και οδηγούν σε μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος για τους μη έχοντες πολίτες.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3 Αυγούστου από την Fed της Νέας Υόρκης, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 313 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στα 14,96 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Το στεγαστικό χρέος συνέχισε να είναι ο μεγαλύτερος κινητήριος μοχλός αυτής της ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση κατά 282 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10,44 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση τους από τις αρχές του 2020, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες.
Παρά την αύξηση, τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών ήταν ακόμα 140 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από ό, τι ήταν στο τέλος του 2019.

Εργασία από το σπίτι

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε σε στεγαστικά δάνεια και δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων.
Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν το χαμηλό κόστος δανεισμού και αναζήτησαν περισσότερο χώρο για εργασία από το σπίτι.
Το 44% όλων των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ συνάφθηκαν το 12μήνο έως τον Ιούνιο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης