Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Πού θα είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 σε πλήρη εφαρμογή

ΗΠΑ – Νέα Υόρκη: Πού θα είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 σε πλήρη εφαρμογή

Η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που καθιερώνει ένα εμβολιαστικό πιστοποιητικό γίνεται η Νέα Υόρκη - Το «Key to NYC pass», θα εγκαινιαστεί στις 16 Αυγούστου 2021

Σχετικά Άρθρα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται στη Νέα Υόρκη για να μπορέσει κανείς να εισέλθει στο εσωτερικό εστιατορίων, γυμναστηρίων και χωρών θεάματος, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio, με την αμερικανική μεγαλούπολη να γίνεται η πρώτη πόλη στις ΗΠΑ που καθιερώνει ένα εμβολιαστικό διαβατήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
«Εάν έχετε εμβολιαστεί (…), έχετε το κλειδί, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα.
Όμως, εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλές δραστηριότητες», εξήγησε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Έλεγχοι

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το εν λόγω μέτρο, που θα ονομάζεται «Key to NYC pass», θα εγκαινιαστεί στις 16 Αυγούστου, όμως οι πρώτοι έλεγχοι για την εφαρμογή του θα διεξάγονται από τις 13 Σεπτεμβρίου.
Βάσει του μέτρου, «θα απαιτείται ο εμβολιασμός των εργαζομένων και των πελατών στο εσωτερικό των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και των αιθουσών θεάματος», εξήγησε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι θα χρειάζεται «τουλάχιστον μία δόση» του εμβολίου.

Χρήση μάσκας

Εδώ και 15 ημέρες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ενέτειναν τις ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων και τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας μπροστά στην αναζωπύρωση του αριθμού των κρουσμάτων Covid λόγω της παραλλαγής Delta.
Στη Νέα Υόρκη, μια πόλη με πληθυσμό άνω των 8 εκατομμυρίων κατοίκων, το 71,8% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης