Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι θάνατοι από covid 19 στις ΗΠΑ αυξάνονται, ο Fauci δεν θέλει νέες καραντίνες ενώ στην Κίνα επανέφεραν τα lockdowns

Οι θάνατοι από covid 19 στις ΗΠΑ αυξάνονται, ο Fauci δεν θέλει νέες καραντίνες ενώ στην Κίνα επανέφεραν τα lockdowns
Οι θάνατοι αρχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ, o Fauci ο βασικός σύμβουλος της κυβέρνησης Biden για την πανδημία δεν θέλει νέες καραντίνες αλλά στην Κίνα επανέφεραν τα lockdowns
Σχετικά Άρθρα

Με την μετάλλαξη Delta του Covid 19 έχουν έρθει τα πάνω κάτω.
Οι θάνατοι αρχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ, o Fauci ο βασικός σύμβουλος της κυβέρνησης Biden για την πανδημία δεν θέλει νέες καραντίνες αλλά στην Κίνα επανέφεραν τα lockdowns.

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα, οι νοσηλείες στις ΗΠΑ για τον COVID-19 είναι κατά μέσο όρο σχεδόν 35.000 την ημέρα, ποσοστό σχεδόν 50% υψηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά είναι πολύ χαμηλότερες από την κορύφωση της πανδημίας τον Ιανουάριο του 2021.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν επίσης περίπου 300 θανάτους την ημέρα , σε σχέση με τους 170 ημερησίως στις αρχές Ιουλίου. Ωστόσο, οι θάνατοι είναι εμφανώς λιγότεροι σε σχέση με τους 2.000 ημερήσιους θανάτους την Άνοιξη του 2020 και 3.000 ημερησίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ξανά χρήση μάσκας

Την περασμένη εβδομάδα, τα CDC εξέδωσαν αρκετές κατευθυντήριες οδηγίες, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης της χρήσης μάσκας σε περιοχές με υψηλή μετάδοση και σύσταση στα σχολεία για υποχρεωτική χρήση μάσκας για εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα όταν θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία το φθινόπωρο.
Ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν επίσης επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τον Covid 19 ως προϋπόθεση για την απασχόληση τις τελευταίες ημέρες.

Δεν θέλουν lockdowns

Ενώ ο αμερικανός Πρόεδρος Biden δεν απέκλεισε τα lockdown λόγω της παραλλαγής Delta του Covid 19, άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Anthony Fauci, εναντιώνονται στην ιδέα.
«Δεν νομίζω ότι θα δούμε αποκλεισμούς, νομίζω ότι έχουμε αρκετό ποσοστό ανθρώπων στη χώρα εμβολιασμένους - όχι αρκετά για να συντρίψουμε την πανδημία - αλλά πιστεύω αρκετά για να μην επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήμασταν τον περασμένο χειμώνα», δήλωσε ο Fauci στο ABC News.

Γιατί χρήση μάσκας;

«Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να μολυνθούν ενώ φαίνεται να έχουν αρκετά υψηλά επίπεδα ιού ώστε να είναι μεταδοτικοί», δήλωσε η διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.
Ο Covid 19 και οι μεταλλάξεις του βρίσκονται περίπου στο 75% των Πολιτειών των ΗΠΑ, οπότε είναι συνετό οι πολίτες να φορούν μάσκα, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση»
Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο ενάντια στην καθιέρωση ενός υποχρεωτικού διαβατηρίου για τα εμβόλια που θα απαιτηθεί για την είσοδο σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως θέατρα, εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους χώρους.
Διαδηλώσεις παρατηρήθηκαν επίσης στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ελλάδα και αλλού.

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Anthony Fauci, προέβλεψε ότι «τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα», γιατί υπάρχει μια πανδημία ανεμβολίαστων.
«Αν κοιτάξετε την επιτάχυνση του αριθμού των κρουσμάτων, ο μέσος όρος των επτά ημερών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που δικαιούνται να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάζονται.
Βλέπουμε μια πανδημία των μη εμβολιασμένων», δήλωσε ο Fauci, ο οποίος ουσιαστικά έγινε ένας από τους κύριους εκπροσώπους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την πανδημία του COVID-19, έχοντας εμφανιστεί στα ειδησεογραφικά πρακτορεία για εκατοντάδες συνεντεύξεις τους τελευταίους μήνες.
Ο Fauci, όπως και σε άλλες συνεντεύξεις, δεν έκανε καμία αναφορά σε όσους έχουν αναπτύξει φυσική ανοσία στον ιό.

Στην Κίνα επανέρχονται τα lockdowns

Η παράλλαξη Delta έφτασε τελικά στην Κίνα, προκαλώντας νέες εστίες μόλυνσης μετά από το αρχικό κύμα Covid 19 που εξαπλώθηκε από το Wuhan σε όλη την Κίνα (και τον κόσμο). Λοιπόν, παρά τις προσπάθειες των αρχών, η μετάλλαξη Delta φαίνεται να επιδεινώθηκε την 1η Αυγούστου και τώρα οι αξιωματούχοι επαναφέρουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον Covid 19 στο Πεκίνο για πρώτη φορά μετά από μήνες, ενώ πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Σύμφωνα με το Bloomberg , η επιδημία είναι πλέον ευρύτερη καθώς τα κρούσματα εντοπίζονται σε 14 από τις 32 επαρχίες της Κίνας.
Το γεγονός ότι η μετάλλαξη Delta έχει εξαπλωθεί τόσο ευρέως σε ολόκληρη την Κίνα ακόμα και αν οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι χαμηλοί – υπάρχει πιθανότητα για πολλοστή φορά οι κινέζοι να παραπλανούν και τα κρούσματα να είναι πολλαπλάσια – οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Κίνας ανησυχούν.
Εκτός από το Πεκίνο και άλλες πόλεις δεν επιτρέπουν την είσοδο τουριστών.
Ταυτόχρονα, σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων μετά από μήνες συνεχούς μείωσης.
Εκατομμύρια άνθρωποι τίθενται σε περιορισμό για άλλη μια φορά στα σπίτια τους σε όλη την Κίνα καθώς η επιδημία εξαπλώνεται σε περισσότερες από 20 πόλεις.
Οι κάτοικοι του Πεκίνο δεν επιτρέπεται να φύγουν από την πόλη τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Επτά νέες μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν επίσης στη Γουχάν και στην επαρχία Χενάν, όπου σημειώθηκαν μεγάλες πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με το AFP, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι τέθηκαν υπό αυστηρό lokcdwon για τις επόμενες τρεις ημέρες στην κεντρική πόλη Zhuzhou της επαρχίας Χουνάν, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για tests και εμβόλια σε όλη την πόλη.
Το τελευταίο ξέσπασμα της πανδημίας εκδηλώθηκε στην πόλη Ναντζίνγκ, όπου εννέα καθαριστές σε διεθνές αεροδρόμιο βρέθηκαν θετικοί στις 20 Ιουλίου.
Στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Zhangjiajie (Ζανγκτζιάτζι), φημισμένο για το εθνικό του δάσος, ένα κρούσμα εξαπλώθηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ των θαμώνων του θεάτρου, οι οποίοι στη συνέχεια συνέβαλλαν στη διάδοση του ιού σε όλη τη χώρα.

Ο Zhangjiajie ανακοίνωσε lockdowns σε 1,5 εκατομμύρια κατοίκους στις 30 Ιουλίου 2021.
Οι αξιωματούχοι αναζητούν επειγόντως άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα από το Ναντζίνγκ ή το Ζανγκτζιάτζι και κάλεσαν τους τουρίστες να μην ταξιδέψουν σε περιοχές όπου έχουν διαπιστωθεί κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης