Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες σε ενέδρα εναντίον μελών της Hezbollah

Λίβανος: Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες σε ενέδρα εναντίον μελών της Hezbollah
Το πολύνεκρο επεισόδιο σημειώθηκε σε περιοχή νότια της Βηρυτού
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της Hezbollah, σκοτώθηκαν την Κυριακή (1/8/2021) στα νότια της Βηρυτού, σε ενέδρα κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός μέλους του σιιτικού κινήματος ο οποίος έχασε τη ζωή του σε μια ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή.
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.
Το πολύνεκρο επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του Χαλντέ.
Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών της Hezbollah και σουνιτών κατοίκων της πόλης αυτής.
Στα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Manar TV της Hezbollah διακρίνονται τα πυρά εναντίον της αυτοκινητοπομπής των πενθούντων που φτάνουν στο σπίτι του μέλους του κινήματος, του Ali Shibli, που σκοτώθηκε την προηγουμένη.

Ανησυχία στο Λίβανο

Λιβανέζοι πολιτικοί εξέφρασαν ανησυχία για το επεισόδιο αυτό, το οποίο είναι σε εξέλιξη, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να επιδεινώσει τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει ο Λίβανος, εν μέσω πολιτικού κενού.
Η Hezbollah η οποία στηρίζεται από το Ιράν, σε ανακοίνωσή της προέτρεψε τις αρχές να τιμωρήσουν τους ενόχους, λέγοντας ότι το περιστατικό αντικατοπτρίζει την ανομία και τον φανατισμό.
Σουνιτικές αραβικές φυλές, που κατοικούν στην πόλη αυτή, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τον θάνατο του Ali Shibli το Σάββατο, κατά τη διάρκεια ενός γάμου, ανέφεραν ότι πήραν εκδίκηση για τον θάνατο ενός συγγενούς τους σε προηγούμενες σεχταριστικές συγκρούσεις, στην ίδια περιοχή.
Μια ομάδα αραβικών σουνιτικών φυλών του Λιβάνου εξέδωσε επίσης ανακοίνωση μετά τη ενέδρα, λέγοντας ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε μια ένοπλη σύγκρουση αλλά κατηγορεί τη Hezbollah για την αναταραχή και για τις θρησκευτικές εντάσεις.
Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Najib Mekati ζήτησε από τον επικεφαλής του στρατού να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη, η οποία βρίσκεται πάνω στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στα νότια.
Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν πλάνα στα οποία διακρίνονται ένοπλοι νεαροί να περιφέρονται βιαιοπραγώντας στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης