Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έληξε το μορατόριουμ στις εξώσεις που ίσχυε λόγω Covid-19 – Πόσοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο

ΗΠΑ: Έληξε το μορατόριουμ στις εξώσεις που ίσχυε λόγω Covid-19 – Πόσοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο
Tο μορατόριουμ  είχε τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων από τον Μάρτιο του 2020 και πήρε παράταση πολλές φορές

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν εκατομμύρια Αμερικανοί, καθώς έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 31/7 (τοπική ώρα) το μορατόριουμ της αμερικανικής κυβέρνησης στις εξώσεις, που εφαρμοζόταν στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.
Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος J. Biden είχε προ ημερών απηύθυνε μια ύστατη έκκληση στο Κογκρέσο να παρατείνει την απαγόρευση των εξώσεων, επικαλούμενος την έξαρση της παραλλαγής Δέλτα, η αμερικανική Γερουσία συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο 31/7 αλλά δεν ασχολήθηκε με την απαγόρευση στις εξώσεις.
Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρούσε μονομερώς σε παράταση της προστασίας των ενοικιαστών, καθώς δεν έχει τη δικαιοδοσία να το κάνει, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ολοκλήρωσε τις εργασίες της για τη θερινή περίοδο χωρίς να εξετάσει το θέμα της προστασίας των ενοικιαστών, καθώς Ρεπουμπλικανός βουλευτής μπλόκαρε το αίτημα για την παράτασή της μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και οι ηγέτες των Δημοκρατικών στο σώμα ανέφεραν ότι δεν είχαν επαρκή στήριξη για να θέσουν την πρόταση σε επίσημη ψηφοφορία.

Κινδυνεύουν πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι

Την πληρωμή του ενοικίου τους έχουν καθυστερήσει πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι σε 6,5 εκατ. νοικοκυριά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Άσπεν και του Προγράμματος Προστασίας από τις Εξώσεις εξαιτίας της COVID-19, ενώ συνολικά οφείλονται πάνω από 20 δισεκ. δολάρια σε ιδιοκτήτες.
Στο μορατόριουμ που είχε τεθεί σε ισχύ στο πλαίσιο ευρύτερων μέτρων από τον Μάρτιο του 2020 και πήρε παράταση πολλές φορές, αντιτάχθηκαν οργανώσεις ιδιοκτητών, καθώς ορισμένοι δυσκολεύονται να είναι συνεπείς στις πληρωμές στεγαστικών δανείων, φόρων και ασφαλιστικών πληρωμών που αφορούσαν τα ακίνητά τους χωρίς έσοδα από ενοίκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης