Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Σφοδρές μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και του στρατού στην πόλη Χεράτ

Αφγανιστάν: Σφοδρές μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και του στρατού στην πόλη Χεράτ
Oι αφγανικές δυνάμεις έδιναν την εντύπωση ότι είχαν καταφέρει να χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από την πόλη των 600.000 κατοίκων
Σχετικά Άρθρα

Οι μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και των αφγανικών δυνάμεων ξανάρχισαν το Σάββατο (31/7/2021), για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, γύρω από τη Χεράτ, τη μεγάλη πόλη του δυτικού Αφγανιστάν όπου στις 30/7 μπήκαν στο στόχαστρο τα γραφεία της τοπικής αποστολής του ΟΗΕ.
Το πρωί του Σαββάτου (31/7), οι αφγανικές δυνάμεις έδιναν την εντύπωση ότι είχαν καταφέρει να χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από την πόλη των 600.000 κατοίκων, την τρίτη σε πληθυσμό στη χώρα.
Αστυνομικοί και στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και μέλη των ειδικών δυνάμεων, είχαν αναπτυχθεί στις κυριότερες πόλεις της περιφέρειας Ιντζίλ, που περιβάλλει τη Χεράτ, και της Γκουζάρα, στα νότια.
Μετά τι σφοδρές συγκρούσεις της Παρασκευής, επικρατούσε και πάλι ηρεμία στην περιοχή.
Αφγανοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν επίσης στη ζώνη του Παστούν Πουλ, κοντά στα γραφεία της Αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama) που δέχτηκαν επίθεση την Παρασκευή.

Ξανάρχισαν οι μάχες

Ωστόσο, το απόγευμα, οι μάχες ξανάρχισαν στα προάστια της πόλης και σε αυτές τις δύο περιφέρειες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Χεράτ.
«Αυτή τη στιγμή γίνονται μάχες στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Χεράτ», κυρίως στις ζώνες Παστούν Πουλ και Πουλ Μαλάν, δύο γέφυρες που απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης», εξήγησε.
«Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι δυνάμεις της αντίστασης (σ.σ. πολιτοφύλακες που μάχονται τους Ταλιμπάν) αγωνίζονται να απωθήσουν και να καταστρέψουν τους Ταλιμπάν.
Προσπαθήσαμε στο μέγιστο βαθμό να γλιτώσουμε τον άμαχο πληθυσμό αλλά ο εχθρός έλαβε θέση σε ιδιωτικές κατοικίες.
Προχωράμε με μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.
Μάχες είναι επίσης σε εξέλιξη κοντά στο αεροδρόμιο, είπε ο ίδιος, ο οποίος εμφανίστηκε στην αφγανική τηλεόραση φορώντας στολή παραλλαγής, με το τουφέκι στον ώμο, στο πλευρό του Ismael Khan, ενός πανίσχυρου ντόπιου πολέμαρχου που μάχεται τους Ταλιμπάν.
Οι άνδρες του Khan πολεμούν στο πλευρό του αφγανικού στρατού στη Χεράτ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης