Τελευταία Νέα
Διεθνή

Walmart: Ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στις ΗΠΑ ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων έως τις 4/10

Walmart: Ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στις ΗΠΑ ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων έως τις 4/10

Στα βήματα της Google και της Apple – Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες

Σχετικά Άρθρα
Ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των στελεχών στα κεντρικά γραφεία και το περιφερειακό προσωπικό να εμβολιαστούν έως τις 4 Οκτωβρίου 2021, ακολουθώντας την Google και την Alphabet, υιοθετεί μια πολιτική την οποία άλλες μεγάλες εταιρείες ενδέχεται να ακολουθήσουν σύντομα καθώς η παραλλαγή Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι τομεις

Το μέτρο αγορά όλο το προσωπικό των κεντρικών εγκαταστάσεων, καθώς και υπαλλήλους οι οποίοι έχονται σε επεφή με άλλες εταιρείες, τα περιφερειακά καταστήματα και του εργαζόμενους που εργάζονται σε πολλαπλές εγκαταστάσεις, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Doug McMillon στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Εκπρόσωπος της Walmart δεν κατέστη δυνατόν να απαντήσει όσον αφορά τον συνολικό αριθμό του προσωπικού που αφορά το μέτρο.
Η πολιτική περιλαμβάνει επίσης όλες τις νέες προσλήψεις.

Μάσκες και κίνητρα

Η Walmart ανακοίνωσε επίσης ότι οι υπάλληλοι που έρχονται σε επεφή με το κοινοό θα πρέπει να φορέσουν ξανά μάσκες και διπλασίασε το χρηματικό κίνητρο που παρέχει στους εργαζόμενους να εμβολιαστούν στα 150 δολ..
«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η παραλλαγή Delta οδήγησε σε αύξηση των ποσοστών νέων κρουσμάτων σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ», σημείωσε ο McMillon και αποφασισαμε να καταστήσουμε εν μέρει υποχρεωτικό τον εμδολιασμός.

Λιανεμπόριο

Η νέα πολιτική της Walmart έθεσε ένα πρότυπο το οποίο αναμένεται να ακολουθήσει ο κλάδος του λιανεμπορίου εν μέσω έξαρσης της παραλλαγής Delta.
Η Google θα απαιτήσει επίσης από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στα γραφεία της να εμβολιαστούν, αλλά ανέβαλε την ημερομηνία επιστροφής έως τις 18 Οκτωβρίου.
Η Apple Inc. καθυστέρησε επίσης την επιστροφή sta γραφείο μέχρι τον Οκτώβριο και άρχισε να παροτρύνει τους εργαζόμενους του καταστήματος να φορούν ξανά μάσκες .

Υποχρεωτικά τεστ

Ο McMillon σημείωσε ότι υπάρχει ένα «μικρό ποσοστό» των εργαζομένων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους και ο εκπρόσωπος είπε ότι "πρέπει να ακολουθούν όλα τα πρότυπα κοινωνικής απόστασης, να φορούν μάσκα ενώ εργάζονται και να λαμβάνουν εβδομαδιαία τεστ Covid-19 από τη Walmart», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης