Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Εξετάζονται κυρώσεις για τους διακινητές μεταναστών από τη Λευκορωσία

Borrell (ΕΕ): Εξετάζονται κυρώσεις για τους διακινητές μεταναστών από τη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
To ενδεχόμενο επιβολή κυρώσεων εναντίον διακινητών παράνομων μεταναστών και όσων εμπλέκονται στην εμπορία ανθρώπων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να αντιμετωπίσει το κύμα παράτυπης μετανάστυσης που προέρχεται από τη Λευκορωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
Η Λιθουανία, κράτος - μέλος της ΕΕ, ανέφερε αύξηση των παράνομων διελεύσεων από τη γειτονική Λευκορωσία και κατηγόρησε το Μινσκ ότι προωθεί παράνομα μετανάστες από το Ιράκ και τους στέλνει να εισέλθουν παράνομα στα σύνορά της.

Πολιτικό όπλο

«Η ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων που απευθύνονται σε λαθρέμπορους μεταναστών που καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα ή εκείνους που κατά τα άλλα εμπλέκονται στην εμπορία ανθρώπων», δήλωσε ο Josep Borrell σε δήλωσή του για τη Λευκορωσία την Παρασκευή (30/7).
Η Λιθουανία και η ΕΕ κατηγόρησαν τη Λευκορωσία αυτόν τον μήνα ότι χρησιμοποιεί μετανάστες και πρόσφυγες ως πολιτικό όπλο για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ λόγω των κυρώσεων του μπλοκ στο Μινσκ.

Το τείχος

«Τα άτομα που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής (σ.σ. παροχής ασύλου) στην ΕΕ θα επιστρέψουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Borrell, προσθέτοντας ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη της είχε ήδη αυξήσει την υποστήριξη των δυνάμεων για την προστασία των συνόρων του μπλοκ.
Η Λιθουανία άρχισε να χτίζει τείχος μήκους 550 χιλιομέτρων (320 μίλια) στα σύνορά της με τη Λευκορωσία αυτόν τον μήνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης