Διεθνή

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός στα 1.830,9 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός στα 1.830,9 δολάρια ανά ουγγιά
Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός

Με άνοδο έκλεισε σήμερα 29/7 η τιμή του χρυσού, με ώθηση από τα κατώτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ, ενώ οι επενδυτές αφομοίωσαν τις χθεσινές ανακοινώσεις της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής απαιτούν μεγαλύτερη οικονομική βελτίωση προτού προχωρήσουν σε tapering.
Η μέτρηση του ΑΕΠ διέψευσε τις προσδοκίες για ανάπτυξη 9,1% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.
Οι απώλειες του αμερικανικού δολαρίου βοήθησαν επίσης να στηριχθούν οι τιμές του χρυσού.
Το δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, ενώ το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ κινήθηκε οριακά πτωτικά στο 1,26%.
Ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά παρά την έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού που έδειξε ότι η παγκόσμια ζήτηση χρυσού μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, καθώς οι επενδύσεις στο πολύτιμο μέταλλο μειώθηκαν κατά 60%.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο +1,73% στα 1.830,9 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης