Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια μετοχή είναι το χειρότερο χρηματιστηριακό στοίχημα στον κόσμο και γιατί

Ποια μετοχή είναι το χειρότερο χρηματιστηριακό στοίχημα στον κόσμο και γιατί
Ο ρυθμός των απωλειών που προκάλεσε στους μετόχους της δεν έχει προηγούμενο…
Σχετικά Άρθρα

Οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις τεχνολογικές εταιρείες στην Κίνα μετέτρεψε την Tencent Holdings από την αγαπημένη των επενδυτών στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αποτυχία του κόσμου του Ιουλίου.
Ο κινεζικός γίγαντας σημείωσε πτώση 23% τον τρέχοντα μήνα, με την κεφαλαιοποίησή της να διαγράφει περίπου 170 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο ρυθμός των απωλειών που προκάλεσε στους μετόχους της δεν έχει προηγούμενο.
Επισημαίνεται ότι 9 στους 10 μεγαλύτερους χαμένους, από χρηματιστηριακής απόψεως, είναι κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Meituan και Alibaba Group Holding Ltd.
Καταγραφή_101.JPG
Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, η μετοχή της Tencent σημείωνε αύξηση 7,1%, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αύξησης στις κινεζικές μετοχές.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Σενζέν είναι ένα από τα θύματα μιας πολιτικής που στοχεύει να πλήξει τους τεχνολογικούς κολοσσούς της χώρας, οι οποίοι θεωρείται ότι αποτελούν δυνητική απειλή για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και την οικονομική σταθερότητα της Κίνας. 
Η πώληση των μετοχών της εντατικοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού το Πεκίνο διεύρυνε τους κανονιστικούς περιορισμούς για να συμπεριλάβει και άλλες βιομηχανίες, όπως η ιδιωτική εκπαίδευση. 
Παρά τις ανησυχίες για περαιτέρω κυρώσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, η μετοχή της εταιρείας είναι φθηνή, με τους περισσότερους αναλυτές ναμη μειώσουν τις τιμές στόχους:
Μεταξύ των 68 αναλυτών, 62 εξακολουθούν να δίνουν σύσταση «αγορά».
Η μέση τιμή -στόχος είναι τα 736,3 HK $, που αντιπροσωπεύει «πριμοδότηση» 65% έναντι του κλεισίματος της Τετάρτης των 447,2 HK, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Στα 447,2 HK $, η μετοχή διαπραγματευόταν με όρους forward PE x22,5, πολύ κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο (x30).

2_84.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης