Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίτη δόση για τους ηλικιωμένους αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ - Μειωμένη η αποτελεσματικότητα Pfizer

Τρίτη δόση για τους ηλικιωμένους αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ - Μειωμένη η αποτελεσματικότητα Pfizer
Η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο το Ισραήλ

Η επιτροπή εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας ψήφισε την Τετάρτη 28/7 το βράδυ για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου Pfizer σε ηλικιωμένους που είναι πιο ευαίσθητοι στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών.
Η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της επιτροπής που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι αυτή ήταν η σωστή απόφαση για τον ενήλικο πληθυσμό του Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι η τρίτη δόση δεν έχει ακόμη εγκριθεί επίσημα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είχε υπαινιχθεί ότι η χώρα κατευθυνόταν προς αυτήν την κατεύθυνση νωρίτερα την εβδομάδα, όταν είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του σε μια  μονάδα διαβίωσης ότι «είμαστε πάνω από αυτό, πιστέψτε με ... Είμαστε πολύ κοντά "
Η επιτροπή ωστόσο διχάστηκε για το ποια ηλικία οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την επιπλέον δόση, με τις απόψεις να διίστανται για τις ηλικιακές ομάδες, δηλαδή αν είναι σωστό να συμμετέχουν άτομα ηλικίας έως 60 ετών ή να δοθεί μόνο σε άτομα 70 ετών και άνω.
Ως εκ τούτου, η απόφαση να προχωρήσουν παραδόθηκε στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash, ο οποίος θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.
Η κίνηση έρχεται μια μέρα αφότου η Pfizer είπε στους επενδυτές της σε μια παρουσίαση ότι η έρευνά τους δείχνει ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου αύξησε τα αντισώματα σε εκείνους που το έλαβαν από πέντε έως 11 φορές.
Η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο το Ισραήλ.
Ενώ η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι νεότεροι, η χώρα αρχίζει να βλέπει όλο και περισσότερους ηλικιωμένους που εμβολιάστηκαν πριν από πέντε και έξι μήνες να μολύνονται. Η προκαταρκτική έρευνα του Υπουργείου Υγείας έδειξε ότι το εμβόλιο Pfizer ήταν μόνο 16% αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί τόσο καιρό πριν.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι για άτομα 60 ετών και άνω, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών έχει μειωθεί από 97% σε 81%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης