Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Επαναφέρει το μέρισμα - Υπερτριπλασιασμός κερδών στο α΄εξάμηνο 2021

tags :
Barclays: Επαναφέρει το μέρισμα - Υπερτριπλασιασμός κερδών στο α΄εξάμηνο 2021
Τις πληρωμές μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών θα επαναφέρει η Barclays
Τις πληρωμές μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών θα επαναφέρει η Barclays, μετά τη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της στο α΄εξάμηνο του 2021, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ανακοινώνοντας τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου που σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει ενδιάμεσο μέρισμα 2 πένες ανά μετοχή.
Ανέφερε επίσης ότι θα επαναγοράσει μετοχές 500 εκατ. λιρών, καθώς προβλέπει ότι οι χρεώσεις επισφαλών δανείων θα παραμείνουν κάτω από τα ιστορικά επίπεδα λόγω των βελτιωμένων οικονομικών προοπτικών και των χαμηλών επιτοκίων.
Η Barclays ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 5 δισεκατομμυρίων λιρών (6,94 δισεκατομμύρια δολάρια) για τους έξι μήνες έως τις 30 Ιουνίου, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις για κέρδη 4,1 δισεκατομμυρίων λιρών, έναντι κερδών 1,3 δισ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.
Τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν καθώς η Barclays αποδέσμευσε 742 εκατ. λίρες σε μετρητά που διατέθηκαν για χρεώσεις επισφαλών χρεών που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί, καθώς τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης κρατούν όρθια τη βρετανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης