Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο Robert Koch: Το 4ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ - Να ληφθούν μέτρα εν όψει χειμώνα

Ινστιτούτο Robert Koch: Το 4ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ - Να ληφθούν μέτρα εν όψει χειμώνα
Αρκετοί πρωθυπουργοί κρατιδίων στη Γερμανία ζητούν αναθεώρηση του συστήματος άμεσης λήψης μέτρων προστασίας
Σχετικά Άρθρα

«Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch, ο Lothar Willer, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε πως ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Helge Braun είχε αργά χθες το απόγευμα σύσκεψη με τους επικεφαλής των γραφείων των πρωθυπουργών των κρατιδίων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αντίστοιχων διαβουλεύσεων της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων.
Η διάσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου, αλλά εξαιτίας της απειλητικής, συνεχούς αύξησης τω κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού επισπεύσθηκε: θα γίνει τη 10η Αυγούστου.

Αναθεώρηση του συστήματος ζητούν πρωθυπουργοί των κρατιδίων

Όπως εξήγησε η γερμανική εφημερίδα, ο κ.Willer παρουσίασε εμπιστευτικό έγγραφο του Ινστιτούτου σύμφωνα με το οποίο το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες πρέπει να παραμείνει το βασικό κριτήριο για τη λήψη μέτρων.
Το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται από αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει ωστόσο αποτέλεσμα αρκετοί κρατιδιακοί πρωθυπουργοί – μεταξύ των οποίων ο Marcus Soeder της Βαυαρίας – να ζητούν αναθεώρηση του συστήματος άμεσης λήψης μέτρων προστασίας σε περίπτωση που ο δείκτης υπερβεί το 50.
Όπως εξηγείται όμως στο έγγραφο του Ινστιτούτου, ο συγκεκριμένος δείκτης θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ και ενδεχομένως να προστεθούν και άλλες παράμετροι.
Ο Braun φέρεται να τόνισε ότι η ενδεχόμενη αλλαγή αυτού του συστήματος θα ισοδυναμούσε με αλλαγή της κατεύθυνσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης