Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Ισχυρή αποτελεσματικότητα από τη μίξη AstraZeneca και Pfizer

Έρευνα: Ισχυρή αποτελεσματικότητα από τη μίξη AstraZeneca και Pfizer
Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να λάβουν ένα μικτό εμβόλιο
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσαν την Τρίτη 27/7 ότι μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca ακολουθούμενη από μία δόση από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι έξι φορές πιο αποτελεσματική από τη λήψη δύο δόσεων Astra-Zeneca.
Στη Νότια Κορέα, 880.000 άτομα που συμμετείχαν σε έρευνα έλαβαν μεικτό εμβόλιο AstraZeneca-Pfizer αφού οι τοπικοί φορείς υγείας αύξησαν το όριο ηλικίας για το εμβόλιο AstraZeneca σε 50 χρόνια εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τις παρενέργειές του.
Έτσι, εκείνοι ηλικίας κάτω των 50 ετών, που είχαν ήδη λάβει μία δόση AstraZeneca έπρεπε να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με άλλο εμβόλιο.
Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να λάβουν ένα μικτό εμβόλιο.
Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας διεξήγαγε μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των αντισωμάτων ενός μικτού εμβολίου AstraZeneca-Pfizer. 
Η έρευνα αποκάλυψε ότι ένα συνδυασμένο εμβόλιο παράγει παρόμοια επίπεδα αντισωμάτων με δύο δόσεις Pfizer και έξι φορές υψηλότερα από τις δύο δόσεις AstraZeneca.
«Ένα μικτό εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό έναντι τεσσάρων βασικών μεταλλάξεων της COVID-19, χωρίς να εντοπίζονται σοβαρά συμπτώματα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, παρά μόνο παρενέργειες», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του οργανισμού όπως μεταδόθηκε από τον εθνικό τηλεοπτικό οργανισμό MBC.
Ένα συνδυασμένο εμβόλιο παρέχει 4,3 φορές ισχυρότερη απόκριση ανοσίας στη μετάλλαξη Δέλτα, σε σχέση με δύο δόσεις AstraZeneca και 2,8 φορές ισχυρότερη από δύο δόσεις Pfizer.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης