Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια - Απομακρύνθηκαν πάνω από 8.400 κάτοικοι

ΗΠΑ: Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια - Απομακρύνθηκαν πάνω από 8.400 κάτοικοι
Σε κόλαση έχουν μετατραπεί οι δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες
Σχετικά Άρθρα

Σε κόλαση έχουν μετατραπεί οι δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς «Ντίξι», που μαίνεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια.
Σχεδόν 8.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και χιλιάδες σπίτια απειλούνται από τις φλόγες.
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εκτός ελέγχου, καθώς περισσότερες από 80 εστίες με ασταθείς φλόγες έχουν εκδηλωθεί στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ σε 11 συνολικά πολιτείες, σύμφωνα με πληροφορίες του CBS.
Παράλληλα, οι καπνοί δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν και νέες εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.
Συγκλονίζουν, από την άλλη, οι μαρτυρίες πυροσβεστών που έβλεπαν τους κατοίκους τρομοκρατημένους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τις φλόγες και να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στην πορεία ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν, αφού η φωτιά άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου - το «τρομακτικό» νούμερο των 8.400 ανθρώπων έχει αναγκαστεί να φύγει από την περιοχή.
Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την 15η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Καλιφόρνιας, η οποία μάλιστα τείνει να συγχωνευθεί με μία άλλη πυρκαγιά μικρότερης κλίμακας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης