Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Και η Καλιφόρνια ζητά από τους δημόσιους υπαλλήλους να εμβολιαστούν ή test Covid-19 κάθε εβδομάδα

ΗΠΑ: Και η Καλιφόρνια ζητά από τους δημόσιους υπαλλήλους να εμβολιαστούν ή test Covid-19 κάθε εβδομάδα

Θα απαιτηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εβδομαδιαίο τεστ από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αρχής γενομένης από τις 2 Αυγούστου 2021

Σχετικά Άρθρα

Η πολιτεία της Καλιφόρνια αναμένεται να απαιτεί από τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες και ορισμένους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε να αντιμετωπίσουν υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση, ανέφεραν οι κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Τα μέτρα

Θα απαιτηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού από όλους τους κρατικούς υπαλλήλους αρχής γενομένης από τις 2 Αυγούστου.
Κάθε κρατικός υπάλληλος που παραμένει μη εμβολιασμένος μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να υποβάλλεται αρνητικό τεστ Covid τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη σε χώρους εξωτερικών ασθενών όπως τα οδοντιατρικά γραφεία θα πρέπει επίσης να κάνουν ένα τεστ Covid μία φορά την εβδομάδα.

Προστασία

«Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι κρατικοί υπάλληλοι παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται κα εργάζονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον για να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στην Καλιφόρνια», σύμφωνα με την υπηρεσία ανθρώπινου δυναμικού της πολιτείας.

Υγειονομικοί

Στις κρατικές δομές υγειονομικής περίθαλψης, οι υπάλληλοι που εργάζονται σε νοσοκομείο θα πρέπει να δείξουν την απόδειξη ενός εμβολίου Covid ή να κάνουν αρνητικές εξετάσεις Covid δύο φορές την εβδομάδα.
Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί συνιστάται να φορούν μάσκες τύπου N95 κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio παρουσίασε πρόσφατα παρόμοια μέτρα για τους δημοτικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Όλο το προσωπικό που δεν υποβάλλει πιστιποίηση εμβολιασμού έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να κάνει τεστ κάθε εβδομάδα και όλοι οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι πρέπει να φορούν μάσκα στην εργασία τους από τις 2 Αυγούστου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης