Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αισιοδοξία Scholz (SPD) από την ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις – Κοντά με τους «Πράσινους»

Γερμανία: Αισιοδοξία Scholz (SPD) από την ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις – Κοντά με τους «Πράσινους»
Σύμφωνα με την έρευνα του Insa, ο Scholz θα ήταν πρώτος αν ο καγκελάριος εξελέγετο άμεσα με ποσοστό 21% - Bonus από τη στάση του στις πρόσφατες πλημμύρες
Σχετικά Άρθρα

«Προς το παρόν, οι πολιτικές διαθέσεις κινούνται αργά προς την κατεύθυνσή μας, υπολογίζω σε αυτό.
Οι καιροί, κατά τους οποίους υπήρχαν κόμματα τα οποία ελάμβαναν 40% και περισσότερο, έχουν παρέλθει.
Όλα δείχνουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αποτελείται από τρεις εταίρους.
Οι πολίτες έχουν μια επιλογή που θα έχει συνέπειες πέραν της στενά κομματικής", δήλωσε ο νυν αντικαγκελάριος Olaf Scholz στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), όπως μεταδίδει το ΑΠΕ τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.
Σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις ομοσπονδιακές εκλογές, τα ποσοστά Πρασίνων και Σοσιαλδημοκρατών είχαν πλησιάσει, ωστόσο, το SPD παρέμεινε ελαφρά πίσω από τους Πράσινους και σαφώς πίσω από Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU).

Η άνοδος

Η αισιοδοξία του Scholz στηρίζεται στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild am Sonntag.
Σύμφωνα με αυτήν, οι πολίτες εκτιμούν τη στάση του στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες πολύ πιο θετικά από εκείνη του υποψηφίου Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για την καγκελαρία Armin Laschet και της Πράσινης υποψήφιας καγκελαρίου Annalena Baerbock.
Της απερχόμενης καγκελαρίου Merkel θεωρείται πάντως από τους ερωτηθέντες η καλύτερη όσον αφορά το εν λόγω ζήτησμα.

Επιδόσεις

Σύμφωνα με την έρευνα του Insa, ο Scholz θα ήταν πρώτος αν ο καγκελάριος εξελέγετο άμεσα.
Συγκεκριμένα θα ελάμβανε το 21% των φήφων, δηλαδή 3% περισσότερο από ό, τι την προηγούμενη εβδομάδα.
Τον Laschet θα προτιμούσε το 15% (-5%) και την Baerbock 14% (0%).
Το 38% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.
Ωστόσο, ο καγκελάριος δεν εκλέγεται άμεσα στη Γερμανία, οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα στις εκλογές για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Κατά του CDU

Σύμφωνα με τον Scholz πάντως, «μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του CDU θα κόστιζε στη Γερμανία ευημερία και θέσεις εργασίας.
Όποιος δεν έχει σχέδιο και αρνείται την βιομηχανική ανανέωση της Γερμανίας θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Εάν η Γερμανία θέλει να παραμείνει μια επιτυχημένη βιομηχανική χώρα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να επεκταθεί μαζικά.
Ωστόσο, ο Laschet, ως πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εμπόδισε αυτήν την επέκταση θέτοντας παράλογους κανόνες απόστασης (σ.σ. στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών)», τόνισε ο πολιτικός του SPD.

Βιομηχανική επανάσταση

«Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο έργο, μπροστά σε μια δεύτερη βιομηχανική επανάσταση.
Εάν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε με ουδέτερο κλίμα και να διατηρήσουμε τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας, η Γερμανία θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τα άλλα έθνη να τολμήσουν να αλλάξουν», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης