Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Macron στους διαδηλωτές για τα εμβόλια: Δεν είναι ελεύθεροι, είναι ανεύθυνοι και εγωιστές

Επίθεση Macron στους διαδηλωτές για τα εμβόλια: Δεν είναι ελεύθεροι, είναι ανεύθυνοι και εγωιστές
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η άρνηση εμβολιασμού δεν είναι «ελευθερία», επειδή οι αντιεμβολιαστές μολύνουν και σκοτώνουν.
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στους διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων έναντι του Covid εξαπέλυσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Όπως είπε, η άρνηση εμβολιασμού δεν είναι «ελευθερία», επειδή οι αντιεμβολιαστές μολύνουν και σκοτώνουν.
Ο Macron χαρακτήρισε ανεύθυνους και εγωιστές τους διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλική Πολυνησία.
Αν και αναγνώρισε, πως όλοι είναι ελεύθεροι να εκφραστούν, σημείωσε πως «δεν υπάρχει ελευθερία όπου δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν».
Ο Γάλλος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η ελευθερία «στηρίζεται στην αίσθηση του αμοιβαίου καθήκοντος» και όχι στον εγωισμό.
Ο Macron στάθηκε επίσης στην πιθανότητα ένας ασθενής στο νοσοκομείο να λάβει μικρότερη ιατρική φροντίδα, επειδή οι υγειονομικοί θα βοηθήσουν έναν άλλο που αρνήθηκε να εμβολιαστεί.
«Δεν είναι ελευθερία, λέγεται ανευθυνότητα, εγωισμός», δήλωσε ο Macron, καλώντας τους πάντες να εμβολιαστούν.

Μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία

Υπενθυμίζεται, πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Γαλλία διαμαρτυρήθηκαν σε διαδηλώσεις το Σάββατο (24/7) για την απόφαση της κυβέρνησης να εισαγάγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένους κλάδους.
Το γαλλικό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαγορεύει σε πολίτες να εισέρχονται σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και πολλούς άλλους χώρους, εάν δεν μπορούν να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό τους ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ.
Παρόμοιες μαζικές διαμαρτυρίες κατά των πιστοποιητικών εμβολίων πραγματοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Αυστραλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης