Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απίθανη αιτία... μετάδοσης του κορωνοϊού και γιατί οι Αυστραλοί την μελετούν

Η απίθανη αιτία... μετάδοσης του κορωνοϊού και γιατί οι Αυστραλοί την μελετούν
Δύο υπουργοί της κυβέρνησης μεταβίβασαν προς μελέτη, απόρρητα ιδιωτικά έγγραφα δύο ασθενών που ισχυρίζονται ότι κόλλησαν τον κορωνοϊό σε δημόσια τουαλέτα από αέρια που απελευθέρωσε προηγούμενος χρήστης!

O… αερισμός σε δημόσιες τουαλέτες, ήταν η αιτία για να κολλήσουν Covid-19 δύο Αυστραλοί και το θέμα έφτασε στον πρωθυπουργό Scott Morrison!
Δύο υπουργοί της κυβέρνησης μεταβίβασαν στο γραφείο του πρωθυπουργού προς μελέτη, απόρρητα ιδιωτικά έγγραφα δύο ασθενών που ισχυρίζονται ότι κόλλησαν τον κορωνοϊό σε δημόσια τουαλέτα από αέρια που απελευθέρωσε προηγούμενος χρήστης!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ένας εξ'αυτών στην εφημερίδα The Telegraph μελέτησαν όποιο αξιόπιστο έγγραφο κυκλοφορεί από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο γιατί, υπήρχαν ενδείξεις που οδήγησαν τους δύο νοσούντες να  συνδέσουν την μόλυνσή τους με τον ιό μετά τη χρήση της κλειστής και χωρίς καλό εξαερισμό τουαλέτας».
Στη διάρκεια του lockdown υπήρξαν κάποιες «περιπτώσεις ασθενειών που εξαπλώθηκαν μέσω των αποχωρητηρίων στο Χονγκ Κονγκ, όταν η λεκάνη και οι σωλήνες απόρριψης είχα στραγγίξει από νερό».
Ωστόσο, οι επιστήμονες της επίσημης κυβερνητικής ομάδας δεν έχουν επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί με την αποβολή αερίων, προσθέτοντας ότι «κρατάμε τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία υπό εξέταση και τα προωθούμε προς μελέτη».

Τα απόβλητα και ο κορωνοϊός

Τα τέστ έχουν δείξει ότι το Covid-19 εντοπίζεται στα κόπρανα.
Όμως ο κίνδυνος να εξαπλωθεί μέσω του… πέρδεσθαι θεωρείται μειωμένος καθώς τα εσώρουχα και τα ρούχα μπορούν να λειτουργήσουν ως φίλτρο για τα επιβλαβή σωματίδια με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί μια μάσκα προσώπου.
Ωστόσο, τον Μάιο ο Αυστραλός γιατρός Andy Tagg επεσήμανε ότι θα μπορούσε να μεταδώσει τον κορωνοϊό, μετά από σειρά εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ασθενείς με κορωνοϊό στις αρχές του 2021.
Και αυτό γιατί όπως ανέφερε, τεστ αποκάλυψαν ότι ο ιός υπήρχε στα κόπρανα του 55% των ασθενών με Covid-19.
«Ο SARS-CoV-2 έχει ανιχνευθεί και στα κόπρανα ασυμπτωματικού ατόμου έως και 17 ημέρες μετά την έκθεση.
Αυτό καθιστά πιθανό και δυνατό ο SARS-CoV-2 να μεταδοθεί μέσω του πέρδεσθαι, όμως χρειαζόμαστε περισσότερη μελέτη και στοιχεία», κατέληξε ο Δρ Tagg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης