Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι κληρικοί προειδοποιούν για «υγειονομικό apartheid» με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Βρετανία: Οι κληρικοί προειδοποιούν για «υγειονομικό apartheid» με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Boris Johnson έστειλαν 1.250 κληρικοί προειδοποιώντας ότι «η εισαγωγή πιστοποιητικών εμβολίων θα αποτελούσε μια ανήθικη μορφή εξαναγκασμού»
Σχετικά Άρθρα

Η επιβολή των πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δημιουργήσει ένα «υγειονομικό apartheid» και θα προκαλέσει διχασμό, καταστροφή και διακρίσεις προειδοποιούν 1.250 εξέχοντες κληρικοί.
Ήδη στη Μεγάλη Βρετανία η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού επεκτείνεται με τον υπουργό Εμβολίων Nadhim Zahawi να σημειώνει ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί περαιτέρω σε αθλητικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις, μουσικούς χώρους και φεστιβάλ.
Για την εφαρμογή του μέτρου, που θα απαγορεύει την είσοδο των μη εμβολιασμένων στην εκκλησία ρωτήθηκε και ο υπουργός Επιχειρήσεων Paul Scully, ο οποίος δεν το απέκλεισε.
Ως αντίδραση, 1.250 κληρικοί έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Boris Johnson προειδοποιώντας ότι «η εισαγωγή πιστοποιητικών εμβολίων θα αποτελούσε μια ανήθικη μορφή εξαναγκασμού και παραβίαση της αρχής της συναίνεσης».

Διαχωρισμένη κοινωνία

Σημειώνοντας ότι πολλοί Χριστιανοί δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό λόγω «σοβαρών ζητημάτων συνείδησης που σχετίζονται με την ηθική της παρασκευής ή του ελέγχου εμβολίων», η επιστολή αναφέρει πως η χρήση του πιστοποιητικού θα δημιουργήσει μία χωρισμένη κοινωνία, ένα «υγειονομικό apartheid» στο οποίο μια υποκατηγορία ατόμων που απορρίπτει τον εμβολιασμό αποκλείεται από σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής.
«Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να επιφέρει το τέλος της φιλελεύθερης δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε και να δημιουργήσει ένα κράτος παρακολούθησης στο οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τον έλεγχο ορισμένων πτυχών της ζωής των πολιτών.
Ως εκ τούτου, αυτή αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες προτάσεις που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της βρετανικής πολιτικής », τονίζεται στην επιστολή.
Με ορισμένους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στη Βρετανία να αρνούνται να εφαρμόσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εάν καταστούν νόμος, οι αντιδράσεις κλιμακώνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης