Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Τούρκοι ακροδεξιοί απειλούν απροκάλυπτα τους επικριτές του Erdogan στη Γερμανία

Der Spiegel: Τούρκοι ακροδεξιοί απειλούν απροκάλυπτα τους επικριτές του Erdogan στη Γερμανία
Κινδυνεύουν και στη Γερμανία οι αντίπαλοι του Erdogan, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση από αγνώστους στον Τούρκο δημοσιογράφο Erk Acarer, που ζει αυτοεξόριστος στο Βερολίνο, το περιοδικό Der Spiegel επισημαίνει ότι «Τούρκοι ακροδεξιοί απειλούν όλο και πιο απροκάλυπτα τους επικριτές του Erdogan στη Γερμανία.
Πολλοί από αυτούς βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία.
Ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να σταματήσει τους εξτρεμιστές».
Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ενώ ο Erdogan και το κόμμα του έχουν καταφέρει να υποτάξουν σχεδόν ολοκληρωτικά την ελευθεροτυπία στην Τουρκία, η αντίσταση από τη Γερμανία καλά κρατεί.

Εξόριστοι δημοσιογράφοι δεν κουράζονται να γράφουν για την κατάρρευση της τουρκικής δημοκρατίας.

Και όχι μόνον αυτό.
Κούρδοι αντιπολιτευόμενοι έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας και εκφράζουν τις απόψεις τους, το ίδιο κάνουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
Σε αυτούς προστίθενται Γερμανοί με τουρκική καταγωγή, όπως ο βουλευτής των Πρασίνων Cem Ecdemir και η Sevim Dagdelen από το Κόμμα της Αριστεράς.
Επικρίνουν και αυτοί σε υψηλούς τόνους τον Erdogan και την πολιτική του.
Όλα αυτά ενοχλούν τον αυταρχικό ηγέτη, ο οποίος πολύ συχνά δείχνει στην Angela Merkel και στους Γερμανούς πόσο εύκολα μπορεί να κινητοποιεί τους οπαδούς του, από το Μόναχο μέχρι το Αμβούργο.
Πολλοί από αυτούς, μέσω διαδικτύου, υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον όλων όσων σκέπτονται διαφορετικά, κάποιοι απειλούν να ασκήσουν βία».
Στην εφημερίδα Tageszeitung (TAZ) γράφει ο ίδιος ο δημοσιογράφος Erk Acarer, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από «αγνώστους» μέσα στο σπίτι του στο Βερολίνο.
Το άρθρο του αρχίζει ως εξής: «Πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε που μου επιτέθηκαν στην αυλή του σπιτιού μου, στο Βερολίνο.

Οι απειλές κατά του Acarer

Οι δράστες μιλούσαν τουρκικά και μου φώναζαν: να σταματήσω να γράφω, γιατί διαφορετικά σε λίγο δεν θα μπορώ πια να γράφω.
Η απάντησή μου σε αυτή την επίθεση είναι ότι ερευνώ και γράφω περισσότερο απ' ότι στο παρελθόν».
Σε άλλο σημείο του άρθρου ο Acarer γράφει: «Θεωρώ ακόμη ασύλληπτο το ότι η επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι μου, μπροστά στα μάτια της γυναίκας μου και ενώ η κόρη μας βρισκόταν στο σπίτι.
Και δεν τελείωσαν όλα μετά την επίθεση.
Τα ξημερώματα της Τρίτης κάποιος άφησε στον κήπο του σπιτιού ένα βραστό αυγό, τυλιγμένο σε ένα σημείωμα που έγραφε: ‘Περίμενε και θα δεις'.
Το εντόπισε η αστυνομία.
Σε αυτή την πόλη δεν μπορούμε πια να αισθανόμαστε τόσο σίγουροι όσο στο παρελθόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης