Τελευταία Νέα
Διεθνή

Drones προκαλούν τεχνητή... καταρρακτώδη βροχή στο Ντουμπάι

Drones προκαλούν τεχνητή... καταρρακτώδη βροχή στο Ντουμπάι
Τα ΗΑΕ χρησιμοποιούν drones που πετούν μέσα στα σύννεφα και απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία ικανά να προκαλέσουν ένα ηλεκτρικό σοκ που θα επιφέρουν βροχή

Μετά το τεχνητό νησί, τη βαθύτερη πισίνα - στούντιο και το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο το Ντουμπάι έφτιαξε και τη δική του… βροχή.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία από 10 πιο ξηρές χώρες στη Γη με ελάχιστες βροχοπτώσεις, μέση βροχόπτωση μόλις 78 χιλιοστά και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Όμως όπως φαίνεται όμως βρήκαν τον τρόπο να προκαλέσουν βροχή προκειμένου να ρίξουν την υψηλή θερμοκρασία που φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Drones και ηλεκτρισμός

Χρησιμοποιούν drones που πετούν μέσα στα σύννεφα και απελευθερώνουν ανάμεσά ηλεκτρικά φορτία ικανά να προκαλέσουν ένα ηλεκτρικό σοκ, ώστε να βοηθήσουν τα σταγονίδια νερού να συγχωνευθούν, να «κολλήσουν» μεταξύ τους, ώστε να τα οδηγήσουν σε καθίζηση και εν συνεχεία σε βροχόπτωση.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είπε ότι η βροχόπτωση έχει ενισχυθεί με μια τεχνική γνωστή ως σπορά σύννεφων και σκοπός της είναι να αυξήσει την συμπύκνωσή τους με την ελπίδα πως μπορεί να προκαλέσει βροχή.
1_84.JPG
Πλημμύρα οι δρόμοι

Φαίνεται ότι η τεχνική αυτή λειτουργεί καλύτερα από την χρήση ιωδιούχου αργύρου ή άλλων χημικών και επιλέχθηκε γι'αυτό το λόγο.
Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δείχνει έντονη βροχόπτωση στους αυτοκινητόδρομους και νεροποντές σε όλη τη χώρα.
Η επιχείρηση «βροχή» αποτελεί μέρος ενός project αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων, και είναι αποτέλεσμα έρευνας με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Ρέντινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο,  που ξεκίνησε το 2017.
Ο καθηγητής Maarten Ambaum ο οποίος εργάστηκε σε αυτό το πρότζεκτ, δήλωσε στο BBC ότι τα ΗΑΕ έχουν αρκετά σύννεφα για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν βροχοπτώσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης