Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισλανδία: Επαναφορά κάποιων περιορισμών από την Κυριακή 25/7- Τι θα ισχύει έως τις 13 Αυγούστου

Ισλανδία: Επαναφορά κάποιων περιορισμών από την Κυριακή 25/7- Τι θα ισχύει έως τις 13 Αυγούστου
Η χρήση μάσκας θα είναι εκ νέου υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους

Σειρά νέων περιορισμών θέτει σε εφαρμογή από τα μεσάνυκτα της Κυριακής 25/7 και έως τις 13 Αυγούστου η Ισλανδία, μία από τις πρώτες χώρες του κόσμου που ήρε τους υγειονομικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων της covid-19.
Έτσι, έως τις 13/8 στις δημόσιες συναθροίσεις θα συμμετέχουν έως 200 άτομα, θα ισχύει ξανά το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 23:00, πισίνες και γυμναστήρια θα μπορούν να λειτουργούν στο 75% της χωρητικότητάς τους, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι εκ νέου υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι από τις 27/7, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας της χώρας προ ημερών, επανέρχεται το υποχρεωτικό αρνητικό μοριακό τεστ έως και 72 ωρών για όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ισλανδία.

Η εικόνα της πανδημίας

Με τους εμβολιασμούς κατά της covid-19 στην Ισλανδία να έχουν φτάσει σε πάνω από το 85% των πολιτών άνω των 16 ετών, η χώρα ήρε πριν περίπου ένα μήνα όλους τους περιορισμούς που αφορούσαν τους εσωτερικούς χώρους.
Ωστόσο, στις 20 Ιουλίου η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με συνολικά 355 νέες μολύνσεις, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.
Πάντως, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά μολύνσεων και μόλις τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης