Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στους 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες- Αγνοούνται περίπου 150 άνθρωποι

Γερμανία: Στους 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες- Αγνοούνται περίπου 150 άνθρωποι

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων

Στους 180 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία στις 14 και 15 Ιουλίου, ενώ περίπου 150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στις 23/7 στη δημοσιότητα οι γερμανικές αρχές.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 30 ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.
Στο μεταξύ, η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για νέες βροχοπτώσεις στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πάλι στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Απολογισμός

Στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο, που έχει πληγεί περισσότερο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, έχουν ανακοινωθεί 132 νεκροί και 766 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία του Κόμπλεντς, ενώ αγνοούνται 149 άνθρωποι.
Στον κατάλογο με τους αγνοούμενους περιλαμβάνονται και κάτοικοι της περιοχής που λείπουν σε διακοπές, ενώ δεν εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τόσο, όπως διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου.
Στο γειτονικό κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία της Κολονίας αναζητούνται δύο αγνοούμενοι.
Στη Βαυαρία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Περαιτέρω, στο Βέλγιο 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα καιρικά φαινόμενα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 216, ενώ από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες επλήγησαν επίσης το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Αυστρία, χωρίς όμως να έχουν θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης