Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρή 10χρονη από πανούκλα στο Κολοράντο

Νεκρή 10χρονη από πανούκλα στο Κολοράντο
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολοράντο των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολοράντο των ΗΠΑ καθώς ένα 10χρονο κοριτσάκι πέθανε από πανούκλα.
Η πανούκλα μια ασθένεια που συνήθως μεταδίδεται στον άνθρωπο από τους ψύλλους εντοπίστηκε στην επαρχία Λα Πλάτα του Κολοράντο.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί και άλλοι από την ασθένεια.
Στην συγκεκριμένη Πολιτεία έχουν αναφερθεί 22 κρούσματα πανούκλας από το 2005 έως το 2020.
Τα 9 από αυτά ήταν στην επαρχία Λα Πλάτα.
Το 2015 τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από πανούκλα σε όλες τις ΗΠΑ και οι δυο εξ’ αυτών ήταν στο Κολοράντο.
Πλέον εν έτει 2021 υπάρχουν φάρμακα για την καταπολέμησή της αλλά τα αντιβιοτικά πρέπει να χορηγηθούν εντός 24 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων αφού μπορεί να προκληθεί άμεσα ο θάνατος του ασθενούς.
Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος, αδυναμία και βήχας.

«Μαύρος μύκητας» στην Ινδία: Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 45.000 κρούσματα «μαύρου μύκητα», μιας μυκητιασικής λοίμωξης, θανατηφόρας κατά 50% έχει καταγράψει τους τελευταίους δύο μήνες η Ινδία, ενώ περισσότεροι από 4.200 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη σπάνια αυτή νόσο, τη μουκορμύκωση.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της χώρας η ασθένεια αυτή εξαπλώνεται μεταξύ όσων κόλλησαν κορωνοϊό, μετά την ανάρρωσή τους, όπως ανέφερε στο κοινοβούλιο της χώρας.
Μάλιστα, αυτή η πολύ επιθετική λοίμωξη ανάγκασε τους χειρουργούς να προχωρήσουν στην αφαίρεση των ματιών, της μύτης και της γνάθου ορισμένων ασθενών για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η μόλυνση να φθάσει στον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το κρατίδιο Μαχαράστρα (δυτικά) είναι το πλέον πληγέν με 9.348 κρούσματα.
Η Ινδία κατέγραφε μόλις 20 κρούσματα «μαύρου μύκητα» τον χρόνο πριν από την πανδημία Covid-19, με την ασθένεια αυτή να πλήττει κυρίως τους ανθρώπους με ανοσοανεπάρκεια, με ποσοστό σακχάρου στο αίμα πολύ υψηλό, που νοσούσαν από AIDS ή είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων.
Οι ειδικοί απέδωσαν τη θεαματική αυτή άνοδο των κρουσμάτων της συγκεκριμένης νόσου στην υπερβολική χρήση στεροϊδών για τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης