Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρηση της δραστηριότητας σε μεταποίηση – υπηρεσίες σε χαμηλό 4 μηνών τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Υποχώρηση της δραστηριότητας σε μεταποίηση – υπηρεσίες σε χαμηλό 4 μηνών τον Ιούλιο

Ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τον μεταποιητικό κλάδο και τις υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 59,7 μονάδες τον Ιούλιο από 63,7 μονάδες τον Ιούνιο

Σχετικά Άρθρα

Eπιβράδυνε περαιτέρω τον Ιούλιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της μεταποίησης δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την κάμψη στον κλάδο των υπηρεσιών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τον μεταποιητικό κλάδο και τις υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 59,7 μονάδες τον Ιούλιο από 63,7 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 63,1 μονάδες από 62,1 τον Ιούνιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να υποχωρήσει στις 62 μονάδες σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ωστόσο διολίσθησε στις 59,8 μονάδες από 64,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, επιβραδύνοντας περαιτέρω μετά το ιστορικό υψηλό του Μαΐου.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στις 64,8 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης