Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Σε εφαρμογή «ισλαμικός νόμος» για τον κορωνοϊό - Απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα στους ανεμβολίαστους

Σαουδική Αραβία: Σε εφαρμογή «ισλαμικός νόμος» για τον κορωνοϊό - Απαγορεύονται σχεδόν τα πάντα στους ανεμβολίαστους
Ισλαμικό… νόμο εφαρμόζει η Σαουδική Αραβία για την προστασία της δημόσιας υγείας
Σχετικά Άρθρα

Ισλαμικό… νόμο εφαρμόζει η Σαουδική Αραβία σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς για την αποτροπή διασποράς της Covid 19.
Τα μέτρα κρίνονται ότι είναι πρωτοφανούς αυστηρότητας, σε σημείο τέτοιο, που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.
Σε πρώτη φάση, όπως ανακοίνωσε η σαουδική κυβέρνηση, απαγορεύει σε όλους τους μη εμβολιασμένους να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους.
Ειδικότερα, το Υπουργείο Αγροτικών Υποθέσεων του Σαουδικού Βασιλείου ανακοίνωσε ότι από την 1η Αυγούστου οι μη εμβολιασμένοι υπήκοοι απαγόρευεται να εισέρχονται σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα λιανικής.
Επίσης, σε περίπτωση κάποια κοινωνικής εκδήλωσης, π.χ. σε κάποιον γάμο, οι καλεσμένοι θα πρέπει να αποδεικνύουν με έγγραφα ότι είναι εμβολιασμένοι.
«Σε συνέχεια των προσπαθειών του υπουργείου για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των δημόσιων υπαλλήλων», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής, που νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε απαγορέψει τα ταξίδια σε μη πλήρως εμβολιασμένους.
Η κρατική Υπηρεσία Τύπου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις ήρθαν «υπό το φως της εξάπλωσης νέων παραλλαγών του ιού, της χαμηλής αποτελεσματικότητας μίας μόνον δόσης και των επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν ότι οι δύο δόσεις προστατεύουν από τις παραλλάξεις της Covid», ανέφερε το Al Arabiya TV.

Πρόγραμμα εμβολιασμού

Επί του παρόντος, η Σαουδική Αραβία επιτρέπει τη χρήση των εμβολίων Moderna και Pfizer mRNA, καθώς και του εμβολίου της AstraZeneca.
Μέχρι στιγμής, περίπου το 41% των Σαουδάραβων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και περίπου το 12% έχουν εμβολιαστεί πλήρως, λέει ο Our World in Data με έδρα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέτρα όπως αυτά που εφαρμόζει η Σαουδική Αραβία ελέγχονται ως πιθανή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.
Μεγάλη συζήτηση, μάλιστα, γίνεται για το σαουδικό διαβατήριο εμβολιασμού.
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επισημάνει ότι τα διαβατήρια εμβολίασμού μπορούν να δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας κοινωνίας δύο ταχυτήτων που θα αποτελείται από εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης