Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει το ανοδικό σερί η Wall, παρά την αρνητική έκπληξη με τα επιδόματα ανεργίας - Οριακές μεταβολές σε Dow, S&P 500

Συνεχίζει το ανοδικό σερί η Wall, παρά την αρνητική έκπληξη με τα επιδόματα ανεργίας - Οριακές μεταβολές σε Dow, S&P 500
Η στασιμότητα χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μετά την απρόσμενη εβδομαδιαία άνοδο στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
Σχετικά Άρθρα
Η λέξη «στασιμότητα» χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μετά την απρόσμενη εβδομαδιαία άνοδο στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αλλά και στις πωλήσεις κατοικιών, ενώ η σταθερά θετική ροή εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζει να προσφέρει στήριγμα στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.
Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της 22ας Ιουλίου 2021, κερδισμένες αναδείχθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει οριακά θετικές μεταβολές, παρά τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ.
Twitter (+9%), Selforce (+2,5%), Amazon (+1,4%) και Facebook (+1,4%) ξεχώρισαν.

Την ίδια στιγμή, υπενθυμίζεται ότι η Γερουσία «μπλόκαρε» την Τετάρτη 21 Ιουλίου το νομοσχέδιο Biden για τις υποδομές, ύψους 1 τρισεκ. δολ.
Ωστόσο, η διαβούλευση συνεχίζεται, με μια διακομματική να εργάζεται προς την κατεύθυνση της εύρεση κοινής συνισταμένης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της παράλλαξης Delta και τη συνεπακόλουθη επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης δεν αποτυπώνονται στα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, η απόδοση των οποίων αυξήθηκε στο 1,88%, μετά τα χαμηλά της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021 (1,17%)

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση 0,07% στις 34.823 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε οριακή μεταβολή 0,21% στις 4.367 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύθηκε στις 14.684 μονάδες με άνοδο 0,36%.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 17,69 μονάδες.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα κέρδη των εισηγμένων του S&P 500 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν 75%, σύμφωνα με τη Refinitiv. 
Εν τω μεταξύ, οι εισηγμένες συνεχίζουν να ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο. Η AT&Τ ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα κέρδη της CSX υπερδιπλασιάστηκαν.
Δυναμική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύθηκε στα 71,91 δολ. το βαρέλι με άνοδο 2,3%, ενώ η τιμή του brent κατέγραψε άνοδο 2,2%, στα 73,79 δολ. το βαρέλι. 

ΗΠΑ: Άνοδος στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Έφτασαν τις 419.000


Άνοδο κατά 51.000 κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας, φτάνοντας έτσι τις 419.000.
Τα προγράμματα για την πανδημία που χρηματοδοτούνται από το κράτος έχουν προγραμματιστεί να λήξουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά οι Πολιτείες έχουν την επιλογή να εξαιρεθούν πριν από αυτό.
Σε απάντηση στην καταστροφική επίδραση που είχε επιφέρει ο αποκλεισμός από την πανδημία στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δημιούργησε προγράμματα κατά το προηγούμενο έτος που επέκτειναν το σύνολο των ανέργων εργαζομένων που δικαιούνται παροχές, επέκτειναν το χρονικό διάστημα που οι Αμερικανοί μπορούν να λαμβάνουν πληρωμές και ενισχυμένες εβδομαδιαίες πληρωμές πιο πρόσφατα κατά 300 δολάρια ανά άτομο. 

Lagarde: Αυξημένη αβεβαιότητα λόγω Delta

O δρόμος της πλήρους ανάκαμψης από τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία είναι μακρύς και η μετάλλαξη Delta εντείνει την αβεβαιότητα, διαμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christine Lagarde, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου.
Η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης στο γ΄τρίμηνο του 2021, όπως και η μεταποίηση, ωστόσο η πορεία της πανδημίας και η πρόδος των εμβολιασμών θα κρίνουν τον ρυθμό ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΚΤ.
«Η μετάλλαξη Delta απειλεί να φρενάρει την ανάκαμψη στις υπηρεσίες και τη μεταποιητική δραστηριότητα», σύμφωνα με τηξν πρόεδρο της ΕΚΤ.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, η Lagarde επανέλαβε ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα έως ότου ο πληθωρισμός φτάσει το 2%.
Επίσης εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες και αναμένεται να υποχωρήσει από το α΄τρίμηνο του 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης