Τελευταία Νέα
Διεθνή

OLAF: Κατασχέθηκαν σχεδόν 2 εκατ. λίτρα κρασιού και αλκοολούχων ποτών στην ΕΕ

OLAF: Κατασχέθηκαν σχεδόν 2 εκατ. λίτρα κρασιού και αλκοολούχων ποτών στην ΕΕ
Η δράση της OLAF επικεντρώθηκε ειδικά στην εμπορία οίνου και αλκοολούχων ποτών και συντόνισε τις δραστηριότητες 19 κρατών μελών της ΕΕ και τριών χωρών εκτός ΕΕ που έλαβαν μέρος

Οι ευρωπαϊκές τελωνειακές και αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν 1,8 εκατ. λίτρα κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης « OPSON» της Europol και της Interpol.
Η δράση της OLAF επικεντρώθηκε ειδικά στην εμπορία οίνου και αλκοολούχων ποτών και συντόνισε τις δραστηριότητες 19 κρατών μελών της ΕΕ και τριών χωρών εκτός ΕΕ που έλαβαν μέρος και συγκεκριμένα το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Δανία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ως αποτέλεσμα της δράσης, οι τελωνειακές και αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν περισσότερα από 215.000 λίτρα μη εγκεκριμένων αλκοολούχων ποτών, κυρίως κρασί και βότκα. Φορολογικές παραβάσεις και απάτες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων αποκαλύφθηκαν επίσης από την επιχείρηση της OLAF, με αποτέλεσμα επιπλέον κατασχέσεις περίπου 460.000 λίτρων διαφόρων αλκοολούχων ποτών και κρασιού και πάνω από 1 εκατομμύριο λίτρα μπύρας.

Ο Γενικός Διευθυντής της OLAF, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η παράνομη, παραποιημένη και νοθευμένη αλκοόλη μπορεί να προκαλέσει πραγματική ζημία στους νόμιμους κατασκευαστές και εμπόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στα ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, μέσω της απώλειας φόρων και δασμών .
Μπορούν επίσης να αποτελέσουν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία των ευρωπαίων καταναλωτών.
Αυτή η δράση για το παραποιημένο κρασί και τα αλκοολούχα ποτά έδειξε για άλλη μια φορά πόσο επιτυχημένη είναι η συνεργασία μεταξύ της OLAF, της Europol και των εθνικών τελωνειακών και αστυνομικών αρχών και πώς μπορεί να αποφέρει πραγματικά οφέλη στην προστασία των δημόσιων εσόδων, των νόμιμων επιχειρήσεων και της υγείας και ασφάλειας των καταναλωτών».

Η επιχείρηση «OPSON» έλαβε χώρα από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης