Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: 33 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από τις χειρότερες καταιγίδες της χιλιετίας

Κίνα: 33 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από τις χειρότερες καταιγίδες της χιλιετίας
Περίπου 376.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 33 νεκροί και 8 αγνοούμενοι είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των χειρότερων καταιγίδων εδώ και 1.000 χρόνια που έπληξαν την επαρχία Henan στην Κίνα.
Οι καταστροφές από τις πλημμύρες είναι τεράστιες.
Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο μετρό της πόλης Zhengzhou, χιλιάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, έγιναν κατακριμνήσεις που δεν έχουν προηγούμενο ενώ από πάνω από 2 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης έχει καταστραφεί.
5566.jpg
Λόγω των σφοδρών καταιγίδων διεκόπησαν όλα τα δρομολόγια τρένων στην επαρχία Henan, ενώ έκλεισαν πολλοί αυτοκινητόδρομοι και ακυρώθηκαν πτήσεις.
5544.jpg
Εκτιμάται πως περίπου 376.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους ενώ το κόστος για τις υλικές ζημιές αποτιμάται μέχρι στιγμής στα 1,22 δισεκ. γιούαν (160 εκατ. ευρώ).
5577.jpg
Ενδεικτικό είναι ότι και ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping έκανε λόγο για εξαιρετικά σοβαρή καταστροφή ενώ έδωσε εντολή να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην επαρχία Henan.
55666.jpg

Φόβοι να σπάσει φράγμα

Είναι χαρακτηριστικό πως από το Σάββατο 17/7 έως και την Τρίτη 20/7 η πόλη δέχθηκε τόσα ύψη βροχής όσα δέχεται κατά τη διάρκεια ενός έτους.
Οι μετεωρολόγοι υποστήριξαν πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται μόλις μια φορά στα 1.000 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ο κινεζικός στρατός προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταρρεύσει φράγμα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες πλημμύρες.
Όπως αναφέρουν ένα φράγμα κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή καθώς παρουσιάζει ένα ρήγμα 20 μέτρων.
554.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης