Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Θεωρία συνωμοσίας «βλέπει» γιγάντιο λέιζερ από το διάστημα να κρύβεται πίσω από την πυρκαγιά

Καναδάς: Θεωρία συνωμοσίας «βλέπει» γιγάντιο λέιζερ από το διάστημα να κρύβεται πίσω από την πυρκαγιά
Η θεωρία ότι τις πυρκαγιές προκαλούν γιγάντια λέιζερ από το διάστημα, είναι δημοφιλής μεταξύ των θεωριών συνωμοσίας από το 2018, τουλάχιστον

Στις 30 Ιουνίου, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην κωμόπολη του Λάιτον στον Καναδά, καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα κτίρια, κάηκαν αυτοκίνητα και έγινε στάχτη δασική έκταση.
Στην πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Τα αίτια της καταστροφής ερευνώνται και οι αρχές καταλήγουν στο ότι αυτή ξεκίνησε από ανθρώπους, τις ημέρες που, στην περιοχή, έσπασε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, που έφτασαν τους 49.5 βαθμούς Κελσίου.
Η καταστροφή και οι απώλειες υπήρξαν η αφορμή διάφοροι συνωμοσιολόγοι να αναζητήσουν αλλού τα αίτια της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του καναδικού VICE, η θεωρία συνωμοσίας θέλει έναν «γκριζομάλλη με μούσια» να περιπλανάται στην πόλη, μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, και να μοιράζεται με τους κατοίκους στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα γιγάντιο λέιζερ ήταν αυτό που κατέστρεψε ολοσχερώς την πόλη.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απόδειξη για τα λεγόμενά του είναι το γεγονός ότι κάποια δέντρα κάηκαν, ενώ άλλα όχι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο άντρας, που κυκλοφορεί γυμνόστηθος στους δρόμους της πόλης, δεν είναι άγνωστος στην περιοχή.
Πέρυσι, έλαβε μέρος στο κίνημα των αρνητών της μάσκας ενώ, τουλάχιστον ένα ακόμα μέλος της κοινότητας που στηρίζει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας στη χώρα, έχει ταξιδέψει στο Λάιτον για να μιλήσει με επιζώντες από τη φωτιά.
Η θεωρία ότι τις πυρκαγιές προκαλούν γιγάντια λέιζερ από το διάστημα, είναι δημοφιλής μεταξύ των θεωριών συνωμοσίας από το 2018, τουλάχιστον.
Έχει χρησιμοποιηθεί για να ερμηνευθεί η μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 85 άνθρωποι, ενώ έχει ακουστεί και ως αιτία για τις φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία από το 2019 έως το 2020.
Την θεωρία υποστηρίζουν αρνητές της κλιματικής κρίσης, μεταξύ των οποίων και η Αμερικανίδα γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, Taylor Green.
Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βρετανικής Καλομβίας ανέφερε ότι γνώριζε τις θεωρίες συνωμοσίας για την πυρκαγιά στο Λάιτον, εξηγώντας ότι είναι σύνηθες οι φωτιές να εκδηλώνονται τυχαία και να αφήνουν και άθικτα κομμάτια γης στο πέρασμά τους. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες της πυρκαγιάς στο Λάιτον.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης