Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη «μαύρη αγορά» της Γαλλίας πιστοποιητικά εμβολιασμού έναντι 300 ευρώ

Στη «μαύρη αγορά» της Γαλλίας πιστοποιητικά εμβολιασμού έναντι 300 ευρώ

Οι κλινικές στο Παρίσι προσφέρουν τα πιστοποιητικά για περίπου 300 ευρώ, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κανείς το εμβόλιο

Μια μαύρη αγορά για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολίων έναντι της Covid 19 έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτική προϋπόθεση εισόδου σε χώρους όπως μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες.

Οι κλινικές στο Παρίσι προσφέρουν τα πιστοποιητικά για περίπου 300 ευρώ, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κανείς το εμβόλιο.
«Ορισμένα κέντρα εμβολιασμού, ναυαρχίδες των διαμαρτυριών εναντίον της Covid-19 διολισθαίνουν τώρα στη διαφθορά», ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, αποκαλύπτοντας ότι οι χαμηλόμισθοι Γάλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υγείας κερδίζουν έως και 4.000 ευρώ το μήνα μέσω της πώλησης πλαστών εγγράφων.
Με αυτόν τον τρόπο, διακινδυνεύουν 3 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμα έως και 38.000 ευρώ, λόγω εμπορίας πλαστών εγγράφων.

Αυξάνεται η ζήτηση

Η ζήτηση για ψεύτικα διαβατήρια εμβολιασμού αυξάνεται αφού η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα είναι υποχρεωτικά για είσοδο σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εμπορικών κέντρων, κινηματογράφων, μπαρ, εστιατορίων, καφέ και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σύμφωνα με το νόμο που επεξεργάζεται η γαλλική κυβέρνηση, τα άτομα στη Γαλλία που εισέρχονται σε μπαρ ή εστιατόριο χωρίς κάρτα COVID αντιμετωπίζουν 6 μήνες φυλάκισης, ενώ οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν ελέγχουν τους πελάτες τους αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 1 έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης