Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: 25 νεκροί από τις χειρότερες καταιγίδες της χιλιετίας – Jinping: Εξαιρετικά σοβαρές πλημμύρες

Κίνα: 25 νεκροί από τις χειρότερες καταιγίδες της χιλιετίας – Jinping: Εξαιρετικά σοβαρές πλημμύρες
Σοκαριστικές εικόνες με επιβάτες του μετρό να βρίσκονται στο νερό μέχρι το λαιμό
Σχετικά Άρθρα

(upd2) Τουλάχιστον 25 νεκροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων 1.000 ετών που έπληξαν χθες Τρίτη 20/7 την κεντρική Κίνα και ιδιαίτερα την επαρχία Henan και την πόλη Zhengzhou των 12 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται στις όχθες του Κίτρινου ποταμού.
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, από τους 25 νεκρούς οι 12  ανασύρθηκαν από το πλημμυρισμένο μετρό της πόλης, από όπου σώοι βγήκαν τουλάχιστον άλλοι 500.
55666.jpg
5577.jpg
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν επιβάτες του μετρό να είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε βαγόνια με το νερό να τους φτάνει μέχρι το λαιμό, εκ των οποίων πολλοί μέσω των social media απηύθυναν εκκλήσεις για βοήθεια.
Τα ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες από δρόμους πλημμυρισμένους με τους κατοίκους που βρίσκονται με το νερό ως τα γόνατα, να σπρώχνουν τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

 


Αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια «σειρά σπάνιων και σφοδρών καταιγίδων», οι οποίες προκάλεσαν συσσώρευση υδάτων στο μετρό της πόλης, η οποία σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

 

Φόβοι να σπάσει φράγμα

Είναι χαρακτηριστικό πως από το Σάββατο 17/7 έως και την Τρίτη 20/7 η πόλη δέχθηκε τόσα ύψη βροχής όσα δέχεται κατά τη διάρκεια ενός έτους.
Οι μετεωρολόγοι υποστήριξαν πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται μόλις μια φορά στα 1.000 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ο κινεζικός στρατός προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταρρεύσει φράγμα, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες πλημμύρες.
Όπως αναφέρουν ένα φράγμα κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή καθώς παρουσιάζει ένα ρήγμα 20 μέτρων.
554.jpg
5544.jpg

Ήδη ο στρατός στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή έχοντας αναπτύξει στρατιώτες κατά μήκος των ποταμών της επαρχίας προκειμένου να τοποθετήσουν σακιά με άμμο στις όχθες τους για να αποτραπεί η υπερχείλισή τους.

Xi Jinping: Εξαιρετικά σοβαρές πλημμύρες

Για εξαιρετικά σοβαρές πλημμύρες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, αναφερόμενος στις καταστροφές στην επαρχία Henan.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Κίνας κήρυξαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού το σύνολο της χώρας εξαιτίας των πλημμυρών.
Λόγω των σφοδρών καταιγίδων διεκόπησαν όλα τα δρομολόγια τρένων στην επαρχία Henan, ενώ έκλεισαν πολλοί αυτοκινητόδρομοι και ακυρώθηκαν πτήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον 100.000 κάτοικοι της Zhengzhou αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
5566.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης