Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ανοδική αντίδραση η Wall Street μετά το sell off - Στο +1,6% ο Dow Jones

Ισχυρή ανοδική αντίδραση η Wall Street μετά το sell off - Στο +1,6% ο Dow Jones
Ανοδική είναι η εικόνα στη Wall Street μετά τις απώλειες που προκάλεσε τη Δευτέρα η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημείωσε η Wall Street μετά τις απώλειες που προκάλεσε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πάντως, η προσδοκία για επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της ραγδαίας διασποράς των κρουσμάτων της παράλλαξης Δέλτα θα συνεχίσει να προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στις αγορές. 
Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός πως η επενδυτική κοινότητα προεξοφλεί πως τα εμβόλια, στο σύνολό τους, θα αποδειχθούν αναποτελεσματικά έναντι της Covid 19, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα, δρακόντεια περιοριστικά μέτρα και λουκέτο στην οικονομική δραστηριότητα. 
Σε αυτό το πλαίσιο traders παρακολουθούν και την πορεία της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η αντιπαράθεση Δύσης - Κίνας για τις κυβερνοεπιθέσεις στη Microsoft.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +1,62% στις 34.544 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +1,25% στις 4.323 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,57% στις 14.498 μονάδες
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 20 μονάδες. 
Στο ταμπλό, ανακάμπτουν αρκετές από τις μετοχές που δέχθηκαν πλήγμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Καταγραφή_93.JPG

ΗΠA: Ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων, κάτω από 1,17% το 10ετές

Την πτωτική τους πορεία συνεχίζουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με τον 10ετή τίτλο να υποχωρεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα κάτω το 1,17%, διευρύνοντας τη χθεσινή πτώση εν μέσω των φόβων για την εξέλιξης της πανδημίας και την εξάπλωση της μετάλλαξης Delta, σύμφωνα με το σχόλιο του CΝBC την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.
Παράλληλα, η απόδοση του 30ετούς μειώνεται ελαφρά στο 1,1731%.
Σημειώνεται πως το 10ετές υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, στο 1,18%, καθώς οι επενδυτές φοβούνται την εξάπλωση της Covid και των μεταλλάξεων αυτής καθώς και την επίδραση των πληθωριστικών πιέσεων στη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.
Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6,3% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020 σημείωσαν άλμα 29%.
Οι οικοδομικές άδειες ωστόσο, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, υποχώρησαν 5% από τον Μάιο, εν και σε ετήσια βάση εμφάνισαν αύξηση 23%. 
Κατά τ' άλλα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1 δολ. ή 1,5% και έκλεισε στα 67,42 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.
Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 85 cents ή 1,2% και σκαρφάλωσε στα 67,20 δολ. το βαρέλι.
Το Brent Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 73 cents ή 1,1% στα 69,35 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, μετά την χθεσινή του βουτιά σε ποσοστό 6,8%. 

Ευρωπαϊκοί δείκτες

Ανέκαμψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις απώλειες που προκάλεσε τη Δεύτερα η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία απειλεί την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,55% στις 15.216 μονάδες
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,5% στις 6.878,7 μονάδες.
Στις 6.346 μονάδες διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,8%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,9% στις 24.100 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 0,7% στις 8.361 μονάδες.
 
Η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για τις κυβερνοεπιθέσεις στη Microsoft


Τις «αβάσιμες» κατηγορίες των ΗΠΑ και των συμμάχων της σχετικά με τη φερόμενη κυβερνοεπίθεση του Πεκίνου εναντίον της Microsoft, διέψευσε η Κίνα, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι είναι «ο παγκόσμιος πρωταθλητής» των κυβερνοεπιθέσεων.

Η κυβερνοασφάλεια αποτελεί ένα ακόμη θέμα που προκαλεί ένταση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, μετά τον εμπορικό πόλεμο, τη Huawei, τους μουσουλμάνους Ουιγούρους, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, σημειώνει το AFP.
Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της καταδίκασαν χθες Δευτέρα, σε συντονισμένη κίνηση, τις «κακόβουλες» κυβερνοεπιθέσεις του Πεκίνου το οποίο κατηγόρησαν και για τη μεγάλη επίθεση τον Μάρτιο εναντίον της εφαρμογής Exchange της Microsoft. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης