Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στον αέρα» οι...ανεπιθύμητοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο - Δεν αποκλείεται ακύρωση την τελευταία στιγμή

«Στον αέρα» οι...ανεπιθύμητοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο - Δεν αποκλείεται ακύρωση την τελευταία στιγμή
Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Σχετικά Άρθρα

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, καθώς ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, δεν απέκλεισε την ακύρωση της τελευταίας στιγμής, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιαπωνία.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι έχουν περάσει από σαράντα κύματα λόγω της πανδημίας και πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, ενδέχεται να ακυρωθούν, ο Toshiro Muto δεν το απέκλεισε.
Όπως είπε, η οργανωτική επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κρουσμάτων και θα συζητήσει με τους διοργανωτές εάν είναι απαραίτητο, όπως μεταδίδει το CNBC.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Συνεπώς, θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις εάν υπάρχει άνοδος», δήλωσε ο Muto.

Αύξηση κρουσμάτων στο Τόκιο, σε δύσκολη θέση οι διοργανωτές

«Συμφωνήσαμε ότι βάσει της κατάστασης θα συγκαλέσουμε ξανά πενταμερείς συνομιλίες.
Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν ή να πέσουν, οπότε θα σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε», σημείωσε.
Τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στο Τόκιο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.
Η Ιαπωνία αυτό το μήνα αποφάσισε ότι οι συμμετέχοντες θα ανταγωνίζονταν σε άδειους χώρους για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του ιού
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς σημαντικούς Ολυμπιακούς χορηγούς, ανέφεραν οι εταιρείες την Τρίτη, προκαλώντας άλλο ένα πλήγμα στη διοργάνωση, καθώς περισσότεροι αθλητές εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.
Ο Muto, πρώην ανώτερος οικονομικός αξιωματούχος με στενούς δεσμούς στο κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας, είναι γνωστός για την προσεκτική επιλογή των λέξεων, ενώ οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν ένα εγχώριο κοινό που είναι θυμωμένος για τους περιορισμούς σχετικά με την πανδημία και ανησυχεί για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της διοργάνωσης.

Ποιοι αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με πρόσφατα έρευνα της Ipsos, το 57% των συμμετεχόντων από 28 χώρες, αντιτίθενται στη διεξαγωγή των αγώνων φέτος, ενώ οι ίδιοι οι Ιάπωνες τάσσονται κατά με το συντριπτικό ποσοστό του 78%.
H δυσαρέσκεια εντείνεται, καθώς και η ανησυχία για το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας, καθώς έχουν εντοπιστεί κρούσματα ακόμα και μεταξύ των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, παρά τα αυξημένα μέτρα.
Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές τη Δευτέρα (19/7), από την 1η Ιουλίου, έχουν εντοπισθεί 58 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, μεταξύ των περίπου 20.000 ατόμων (σ.σ. αθλητές, μέλη αποστολών και δημοσιογράφους) που έχουν αφιχθεί στην Ιαπωνία.

tokyo1.jpeg

Δυσαρεστημένοι οι δημοσιογράφοι

Εν τω μεταξύ, ξένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι αυτό που νόμιζαν πως ήταν μια ευκαιρία να μεταφέρουν ειδήσεις έξω από τη «φούσκα» όπου διαμένουν, αποδείχτηκε ότι ήταν μια «κοινωνικά απομακρυσμένη περιοδεία στα αξιοθέατα» της πόλης.
Ελπίζοντας τη Δευτέρα (19/7) να βγουν έξω και να περιγράψουν πράγματα σχετικά με το Τόκιο, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντ΄ αυτού, μεταφέρονταν από βιαστικούς διοργανωτές από το ένα άδειο τουριστικό σημείο σε κάποιο άλλο για δύο ώρες.
Οι ξένοι εκπρόσωποι του Τύπου, περιορίζονται στη κίνησή τους σε μεγάλο βαθμό από τους κανόνες της COVID-19 στα ξενοδοχεία και τους Ολυμπιακούς χώρους τους, κάτι που δυσκολεύει τη δουλειά τους, αφού μεταξύ άλλων ισχύει και η απαγόρευση συνέντευξης με απλούς ανθρώπους.
Ορισμένα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν με τη σειρά τους προκαλέσει θέμα με τους επισκέπτες τους και τους... παρακολουθούν για να διαπιστώσουν εάν θα σπάσουν την καραντίνα.
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πάντως, έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί ότι περιορίζεται η ελευθερία του Τύπου, ανέφερε το πρακτορείο Kyodo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης