Διεθνή

Η Ben & Jerry's (ΗΠΑ) σταματά τη διάθεση παγωτών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη - Με «σοβαρές επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ισραήλ

Η Ben & Jerry's (ΗΠΑ) σταματά τη διάθεση παγωτών στην κατεχόμενη Παλαιστίνη - Με «σοβαρές επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ισραήλ
H αμερικανική εταιρεία παγωτών Ben & Jerry’s ανακοίνωσε ότι πρόκειται να σταματήσει να πουλά τα προϊόντα της στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές

Την έντονη αντίδραση του Ισραήλ έχει προκαλέσει της αμερικανικής Ben & Jerry’s (θυγατρική της Unilever) να σταματήσει τη διάθεση παγωτών στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.
Ειδικότερα, το Ισραήλ προειδοποιεί τη Unilever για «σοβαρές επιπτώσεις» ενώ καλεί τις ΗΠΑ να επικαλεστούν τη νομοθεσία τους κατά του μποϊκοτάζ.
«Για το Ισραήλ αυτή η ενέργεια έχει σοβαρές επιπτώσεις, νομικές και άλλες, και θα κινηθούμε επιθετικά εναντίον οποιουδήποτε μέτρου μποϊκοτάζ που στοχοθετεί πολίτες», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett, ο οποίος είχε συνομιλία με τον επικεφαλής της Unilever.

Η ανακοίνωση της Ben & Jerry’s

Πιο αναλυτικά, η αμερικανική εταιρεία παγωτών Ben & Jerry’s ανακοίνωσε τη Δευτέρα (19/7/2021) ότι πρόκειται να σταματήσει να πουλά τα προϊόντα της στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση Ισραηλινών αξιωματούχων.
«Πιστεύουμε ότι δεν συνάδει με τις αρχές μας τα παγωτά Ben & Jerry’s να πωλούνται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
«Έχουμε μακρά συνεργασία με τους κατόχους της άδειάς μας που παρασκευάζουν τα παγωτά μας στο Ισραήλ και τα διανέμουν στην περιοχή», πρόσθεσε η Βen & Jerry’s, η οποία αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια η οποία λήγει του χρόνου.
Ωστόσο, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «θα παραμείνει στο Ισραήλ», αν και τα προϊόντα της δεν θα πωλούνται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.

Bennett: Το μποϊκοτάζ δεν έχει και δεν θα έχει αποτέλεσμα

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ.
«Το μποϊκοτάζ δεν έχει και δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», αντέδρασε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett, σε ανακοίνωσή του προς το AFP, ενώ πρόσθεσε «παγωτά υπάρχουν πολλά, αλλά έχουμε μία μόνο χώρα».
Για... υποχώρηση των αντισημιτισμό κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid.
«Η απόφαση της Ben & Jerry’s αποτελεί μια επονείδιστη υποχώρηση στον αντισημιτισμό, στο κίνημα BDS (μποϊκοτάζ, αποεπενδύσεις, κυρώσεις), σε όλα τα κακά της αντιισραηλινής και αντιεβραϊκής ρητορικής», σχολίασε από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid σε βίντεο.

Επιστολή σε 35 Αμερικανούς κυβερνήτες

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Gilad Erdan, δήλωσε ότι έστειλε επιστολή για το θέμα σε 35 Αμερικανούς κυβερνήτες οι πολιτείες των οποίων έχουν νομοθετήσει κατά του μποϊκοτάζ εις βάρος του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την επιστολή, ο Erdan καλεί τους κυβερνήτες «να λάβουν άμεση και αποφασιστική δράση για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αντισημιτικές ενέργειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης