Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τζογαδόρος» με την τύχη του Λονδίνου ο Boris Johnson - Κραυγή ειδικών για την άρση των μέτρων κατά της Covid

«Τζογαδόρος» με την τύχη του Λονδίνου ο Boris Johnson - Κραυγή ειδικών για την άρση των μέτρων κατά της Covid
Ουδείς γνωρίζει με τι ταχύτητα η Covid 19 θα αρχίσει να εξαπλώνεται στην Αγγλία
Σχετικά Άρθρα
«Είναι ένα τυχερό παιχνίδι»: Η χαλάρωση των κανόνων έναντι της Covid 19 στην Αγγλία θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε άγνωστα νερά.
Αυτό σημειώνουν οι ειδικοί επιστήμονες αρκετών βρετανικών πανεπιστημίων, επικεντρώνοντας την κριτική τους στον πρωθυπουργό Boris Johnson και την κυβέρνησή του για την απόφαση να προχωρήσει στην άρση των περιορισμών έναντι της Covid-19 στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα, με τον κόσμο να παρακολουθεί τώρα για να δει ποια κατεύθυνση θα πάρει η κρίση υγείας της χώρας.
Από σήμερα Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, δεν θα υπάρχουν πλέον όρια στη συγκέντρωση εσωτερικών χώρων, πράγμα που σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα μπορούν να ανοίξουν ξανά και τα μπαρ και οι παμπ δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν περιορισμούς υπηρεσιών.

Ανοίγει σήμερα 19/7 η Αγγλία – Αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της covid

Η Αγγλία ανοίγει σήμερα 19 Ιουλίου ηκαθώς η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας της covid, τη στιγμή πάντως που κορυφαίοι επιστήμονες προειδοποιούν για την κίνηση αυτή και για τον κίνδυνο μιας νέας ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και εβδομάδες αυξάνεται ραγδαία και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν τα 50.000 τα τελευταία 24ωρα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 μολύνσεις την ημέρα.
Σημειώνεται πως θετικός στον ιό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid ενώ ο πρωθυπουργός Boris Johnson και ο υπουργός Οικονομικών που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, μπήκαν σε απομόνωση.
Πάντως και παρά τους προβληματισμούς αυτούς, οι Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν πως με το 68% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο και με το 87% να έχει κάνει τη μία δόση, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι σοβαρές νοσηλείες και οι θάνατοι θα είναι σε πολύ χαμηλότερο σημείο σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα της επιδημίας.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πείραμα που θα δείξει εάν με τα εμβόλια μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα ή εάν τα νέα lockdown είναι μονόδρομος.

Στοίχημα «Big Bang»;

Ο Ed Davey, ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν μεταξύ εκείνων που επέκριναν την απόφαση Johnson που τον χαρακτήρισε «τζογαδόρο».
«Θέλουμε τις ελευθερίες μας πίσω, φυσικά όλοι τους θέλουμε πίσω, αλλά πρέπει να είμαστε λογικοί.
Ανησυχώ ιδιαίτερα για τα κλινικά ευάλωτα άτομα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν καθιστά υποχρεωτική τη μάσκα στις δημόσιες συγκοινωνίες σημαίνει ότι πολλοί από αυτούς τους κλινικά ευάλωτους ανθρώπους δεν θα έχουν καμία ελευθερία καθόλου... επειδή δεν θα αισθάνονται ασφαλείς στις δημόσιες συγκοινωνίες», είπε.
Ο David Miles, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Imperial College και πρώην μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής στην Τράπεζα της Αγγλίας, δήλωσε στο CNBC ότι η κατάσταση θα μπορούσε να εκτροχιαστεί.
«Όλα εξαρτώνται τώρα από τον τρόπο με τον οποίο διαδίδεται η λοίμωξη σε ολόκληρη τη χώρα.
Θα μπορούσατε να φανταστείτε διαφορετικά σενάρια.
Σε ένα αισιόδοξο, τα ποσοστά μόλυνσης, τα οποία βρίσκονται πολύ υψηλά, μειώνονται».
«Αυτό είναι σίγουρα δυνατό και οι άνθρωποι θα πουν ότι η κυβέρνηση ήταν απολύτως σωστή», είπε.
Όμως, στο άλλο άκρο του φάσματος, ο Miles σημείωσε, «οι άνθρωπου που μολύνονται συνεχίζουν να αυξάνονται... 100.000 την ημέρα και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αρχίζουν να αυξάνονται.
Σύμφωνα με τον Miles δεν είναι βέβαιο ποιο σενάριο είναι πιο πιθανό.
«Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για την κυβέρνηση να γνωρίζει ποια είναι η σωστή στρατηγική εδώ», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης