Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγγλία: «Λάθος» η άρση των περιορισμών, σύμφωνα με το 55% των πολιτών

Αγγλία: «Λάθος» η άρση των περιορισμών, σύμφωνα με το 55% των πολιτών
Κατά της πλήρους άρσης των περιοριστικών μέτρων για την covid-19 τάσσεται το 55% των πολιτών στην Αγγλία
Σχετικά Άρθρα
Κατά της πλήρους άρσης των περιοριστικών μέτρων για την covid-19 τάσσεται το 55% των πολιτών στην Αγγλία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του YouGov για την εφημερίδα Times του Λονδίνου.
H βρετανική κυβέρνηση προσχωρά στο πολυαναμενόμενο άνοιγμα, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων και αντιδράσεων από την επιστημονική κοινότητα.
Το 55% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα, χαρακτηρίζει λανθεσμένη την απόφαση του Boris Johnson για άρση των μέτρων, ενώ μόλις το 31% θεωρεί ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
Το 14% απαντά ότι δεν γνωρίζει.
covid1_2.JPG

Την ίδια ώρα, λιγότερο από το ένα τρίτο δηλώνει ότι θα ένιωθε άνετα να πάει σε ένα πάρτι. Μόλις το 31% δηλώνει ότι θα ένιωθε άντε, έναντι 53% που δηλώνει ότι δεν θα ένιωθε άνετα σε ένα πάρτι με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων.
Μόλις το 34% δηλώνει ότι θα πήγαινε με ευχαρίστηση στο θέατρο, ενώ το 48% όχι.
Παράλληλα, μόλις το 20% των ηλικιών 18-24, δηλώνει ότι θα πήγαινε σε ένα νυχτερικό κλαμπ, με το 53% να αποφεύγει προς το παρόν αυτού του είδους τη μαζική διασκέδαση.

Τι αλλάζει από σήμερα 19/7


Από τα μεσάνυχτα, χώροι θεάματος και στάδια μπορούν να λειτουργούν και πάλι με χωρητικότητα 100%, οι ντισκοτέκ μπορούν να υποδέχονται και πάλι το κοινό, μπαρ και παμπ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον βρίσκει θέση και δεν ισχύουν περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις.
Η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά η χρήση της παραμένει συνιστώμενη στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα.
Σκοτία και Ουαλία, που απολαύουν αυτονομία σε ζητήματα δημόσιας υγείας, διατηρούν από την πλευρά τους σε ισχύ την υποχρέωση των πολιτών να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους και στα μέσα μεταφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης