Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson για Covid: Οι Βρετανοί να είναι προσεκτικοί με την άρση των μέτρων (19/7)

Johnson για Covid: Οι Βρετανοί να είναι προσεκτικοί με την άρση των μέτρων (19/7)
«Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, να είστε προσεκτικοί» είπε ο Johnson σε ένα βίντεο από τη δική του περίοδο αυτό-απομόνωσης
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson παρότρυνε την Κυριακή (18/7/2021) τους Βρετανούς να είναι προσεχτικοί λέγοντας ότι πρέπει να απομονώνονται όταν τους ζητείται, καθώς οι περιορισμοί για τον Covid αίρονται στην Αγγλία από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.
«Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, να είστε προσεκτικοί» είπε ο Johnson σε ένα βίντεο από τη δική του περίοδο αυτό-απομόνωσης, που ανακοινώθηκε νωρίτερα την Κυριακή.
«Βαδίστε αύριο μπροστά στο επόμενο βήμα, με όλη την απαραίτητη προνοητικότητα και σεβαστείτε τους άλλους ανθρώπους, για τους κινδύνους που εξακολουθεί να έχει η ασθένεια και πιο πάνω από όλα, παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ, όταν σας ζητείται να λάβετε αυτή τη δεύτερη δόση…, παρακαλώ ελάτε μπροστά και κάντε το» είπε ο Johnson παροτρύνοντας τους Βρετανούς να εμβολιαστούν».

Υπό περιορισμό ο Johsnon

Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak θα εργάζονται περιορισμένοι στα γραφεία τους και θα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ καθώς χαρακτηρίστηκαν επαφές προσώπου που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.
Το Σάββατο (17/7) ο υπουργός Υγείας Sajid Javid είπε ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19.
«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών είχαν επικοινωνία με τις υπηρεσίες Τεστ και Ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως επαφές προσώπου που βρέθηκε θετικό στην Covid», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου του Johnson.
Τυπικά, όποιος χαρακτηρίζεται επαφή στο πλαίσιο ιχνηλάτησης πρέπει να τεθεί σε απομόνωση για 10 ημέρες.
Ωστόσο, ο Johnson και ο Sunak θα συμμετάσχουν αντ’ αυτού σε μια πιλοτική μελέτη που τους επιτρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από τα γραφεία τους και να βρίσκονται σε απομόνωση μόνο όταν δεν δουλεύουν.
«Θα συμμετάσχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα καθημερινών τεστ σε επαφές που τους επιτρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται από την Ντάουνινγκ Στριτ», σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Κατά την περίοδο αυτό θα εκτελούν μόνο τις απαραίτητες κυβερνητικές εργασίες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης