Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters για lockdown στη Μύκονο: Το φημισμένο νησί των πάρτι, βυθίστηκε στη σιωπή

Reuters για lockdown στη Μύκονο: Το φημισμένο νησί των πάρτι, βυθίστηκε στη σιωπή
Το Reuters περιγράφει την επόμενη μέρα του lockdown στη Μύκονο, υπενθυμίζοντας πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 1/5 της ελληνικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς μουσική και χορό ήταν την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 το φημισμένο νησί της Μυκόνου στην Ελλάδα, καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη συγκράτηση του Covid ανάγκασαν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους.
Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει το Reuters την επόμενη μέρα του lockdown στη Μύκονο, υπενθυμίζοντας πως ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 1/5 της ελληνικής οικονομίας και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν το 2021 μετά την κατάρρευση του αριθμού των επισκεπτών και των εσόδων το 2020.
Η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, προσελκύοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων αστέρια του Χόλυγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές.

«Καταστροφή για την οικονομία του νησιού»

«Αποφάσισαν να καταστρέψουν την οικονομία του νησιού την πιο κρίσιμη εποχή του χρόνου», δήλωσε στο Reuters ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, γενικός γραμματέας του συνδέσμου εστίασης Μυκόνου.
«Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν γνώμη γρήγορα», δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος, προσθέτοντας ότι μετρά ήδη περίπου 30-40 ακυρώσεις για το ξενοδοχείο του.
Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν, πως εξαναγκάστηκαν να επιβάλλουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και σίγαση της μουσικής το Σάββατο 17 Ιουλίου, μετά από ένα «ανησυχητικό» ξέσπασμα του ιού στο νησί, σημειώνει το Reuters.
Σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα, η μουσική απαγορεύεται σε εστιατόρια, καφετέριες και κλαμπ και μόνο εκείνοι που πηγαίνουν προς και από την εργασία ή στο νοσοκομείο επιτρέπεται να κινούνται μεταξύ 1 π.μ. έως 6 π.μ. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τα μπαρ και τα κλαμπ έκλεισαν και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του νησιού - που συνήθως ήταν πολύβουα από τα πάρτι - ήταν σκοτεινά και κενά.

Αύξηση των κρουσμάτων

Απεγνωσμένοι ξένοι τουρίστες φώναζαν ότι, οι διακοπές τους καταστράφηκαν.
Τον Ιούνιο 2021, ήρθη η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση σε όλη τη χώρα.
Όμως, οι μολύνσεις από Covid έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας την κυβέρνηση να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
Επίσης μόνο οι εμβολιασμένοι πελάτες μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και κλαμπ, καταλήγει το ρεπορτάζ του Reuters για τη Μύκονο.

mykonos.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης